Viser 11 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1639

   Carl Lyn
   Deltager

   Hej allesammen,

   Det kunne være sjovt at høre hvilken harpun og harpunlængde vi hver især svømmer rundt med evt. under forskellige forhold dels for at blive klogere på fremtidige køb og at få et billede af det “rigtige” valg (længde) til de danske kyster.

   Jeg dykker selv med Seac Twin-Fire 85, med enkelt elastik.

   overvejer at tilføje en miniroller 60, (til de dage med dårligere sigtbarhed eller behov for større manøvredygtighed).

   Håber I vil byde ind.
   God dag.

  • #1640

   Asger
   Deltager

   God ide!!

   Har en 90’er til reserve (Billigt skidt, og ikke særlig manøvredygtig, men har taget min del af nordkystens pighvarer med den 😛 )

   Er Pt. flydende med en SEAC TWIN THUNDER 60 cm, m dobbelt elastik. Lille, let og hurtig i vandet, men også lige det korteste.

   Er ved at bestille en SEAC TWIN FIRE 75 cm. (Håndtaget ser lidt mere fornuftigt ud her, da det på THUNDER-modellen er lidt for glat.) @CArl: Hvad er din erfaring med din twin fire?

  • #1641

   Carl Lyn
   Deltager

   Twin Fire er meget lig X-Fire, ved faktisk ikke hvad forkellen kunne være.
   Det er en, synes jeg, rigtig god harpun med fin balance, god aftrække føling og slagkraftig.
   Den kan godt anbefales, men kan kun holde den op i mod billigere udgaver af Cressi og Beuchat.

  • #1642

   Har lige nu en omer excalibur 90 cm. og samme model bare i 60 cm til natfiskeri på det lave, da 90 cm er lidt bøvlet her sys jeg.. men den mangler sgu lidt slagkraft den korte så fortryder jeg ikk købte en 75, må være en den optimale allroundlængde..

  • #1645

   Jeg startede med en Omer Excalibur 75, men syntes at den var for bøvlet (dykker primært ved store sten sætninger med huler og grotter) så jeg kortede den ned til ca. 55 cm og add’ede en ekstra elastik og skal ellers love for der er smæk på den 🙂

   Herefter fik jeg tilnavnet “støvsugeren” 🙂

   Gik senere over til en Riffe Competition 33″ (som der på dette site også er en anmeldelse af) så det er et fint sæt til forskellige formål.

   Det man nok skal tage med herfra er, at alt er objektivt – så find den “opskrift” man føler er den rigtige for een selv og hold fast i det.

   /Morfar

  • #1646

   Fedt med lidt customizing morfar … kunne være jeg skulle smide en ekstra elastik på min 60´er excalibur. smider man bare en af de “enkelte” elastikker igennem det hul ude i enden af harpunen?. fastgører man den på en eller anden måde, så den ikke glider rundt?

  • #1648

   Emil
   Deltager

   Jeg har en x-fire 75’er som jeg indtil videre er rigtigt glad for (den har kun været med på et enkelt dyk). Valgte den primært fordi jeg ikke har de længste arme… 🙂

  • #1650

   Hejsa 🙂

   Har lige købt en Seatec Gabbiano Elite 77, glæder mig til at prøve den! 🙂
   Er dog helt ny i sporten så satser på at det er en god allround model! 😛

   Overvejede også en Mini-roller fra Seatec, men fik at vide fra en person bag sportsbutikken.dk at de ikke solgte dem længere da de var i dårlig kvalitet og gik i stykker for let. 90’er modellen skulle være lavet bedre og være fin 🙂

  • #1653

   Administrator
   Keymaster

   Fed tråd – men vi skal da have billeder på af vores kanoner! 😉

   Startede selv med en Omer Cayman 2000, 90 cm i alu.
   Læste en del anmeldelser og flere var begejstret for netop denne model.

   Jeg valgte den også fordi den havde spyd-skinne, i modsætning til den lidt billigere Excalibur og en bedre formstøbt håndtag.

   Jeg har efterhånden prøvet en del harpuner, men ender altid med at gå tilbage til min Cayman.

   Den er klippe stabil, ligger dejligt roligt i vandet, er nem at betjene og ramme plet hver gang! 🙂

   Er do blevet lidt lun på en riffe, så tror jeg over vinteren vil til at bygge min egen kanon! – Der kommer selvfølgelig en god blog om det! 🙂

   Lidt pics af min gun:

   Og en lille video når den bliver affyret (Desværre ikke mig eller min pool!)

   Nu har du set min! Nu vil jeg se din!

  • #2337

   Mads Broe
   Deltager

   Jeg har to harpuner, en kort Seacsub Arrow 45 jeg købte og ombyggede til en linekaster til klatring (men reetablerede igen da jeg gik i gang med UV-jagt), og en SeaTec TRB 77S som er den jeg som regel bruger.
   Røret er gummibeklædt, så den siger ikke alverden ved skud, med et 115 cm spyd måler den 128 cm ialt, selve harpunen måler 105 cm.
   Balancen er fin nok, uden spyd flyder den, og så har jeg kylet et linehjul på den så en større fisk får sværere ved at hoppe af spyddet (men har dog mistet en multe som tog 10 m line før den smed spyddet, tror modhagen fejlede i at fold ud), og så der er mindre sandsynlighed for at blive viklet ind i linen ved genladning.
   Skulle jeg lave noget om ville jeg montere en muzzel som gør at jeg kan få lidt flere elastikker på, og som har en magnet til at holde spyddet på plads under genladning. Desværre laves sådan en muzzle ikke, og Søren fra sportsbutikken siger at muzzel’en fra en Snake er for stor, Jeg tror dog ikke det ville være noget problem at tilpasse den da jeg sandsynligvis bare kan slibe den ned, men jeg ved ikke hvor stor en belastning aftrækkersystemet kan klare, og jeg kan ikke finde noget info om det, så jeg sidder lidt fast.

  • #2346

   Per
   Deltager

   Jeg har kørt med SEAC STING 65 og 75. Ved godt det er discount udgaverne men har alligevel været lidt skuffet over stabiliteten i præcisionen og er overbevist om at det ikke kun er fejl 40 hver gang! 😉

   Nu var jeg så ude og investere i en lygte igår og endte så op med også at købe en Omer 90 Cayman 2000.
   Min bror kører med den i 75 og han nakke skyder hvergang og her snakker vi også fjæssinger! Så har store forventninger til den.

   Attachments:
  • #3211

   Carl Lyn
   Deltager

   Så fik jeg tilføjet Seatec Miniroller 60cm til at supplere min Twin-fire 85 som er lige det længste til natdyk/dårlig sigt.

   Men må desværre konstatere at Seatec Miniroller er virkelig dårlig kvalitet i forhold til Twin-fire.
   Den kan derfor ikke anbefales.

   /Carl

Forum er sponseret af

Viser 11 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.