• Forfatter
  Indlæg
 • #58551

  David
  Deltager

  Hej alle.
  Jeg havde mit første rigtige “kolde” dyk i lørdags her på Fyn, og det var bare så fedt endelig, at få prøvet.
  Jeg har dog lidt problemer med min bøjeline når jeg fastgøre den på ryggen i mit bælte, så vikler den sig ind i mine ben når jeg sparker med benene.

  Jeg har også overvejet at spænde den fast til min harpun i stedet, men den harpun jeg har, har ingen steder til fastspændelse. Jeg bruger pt Salvimar Vuoto Air, men leder efter elastikharpun, da jeg ikke helt kan finde fidusen til trykluft harpun.

  En tredje mulighed jeg har tænkt over er, at montere et ekstra “krog/øje/karabinhage” på min vest eller bælte, og føre bøjelinen igennem der og over i min harpun bagefter. Så jeg både har bøjeline fastgjort til mig selv OG min harpun, så jeg også kan slippe harpunen uden at bøjen driver væk.

  Hvad bruger i af muligheder? Jeg har en alm elastisk gummiline fra Diving2000 som bøjeline, men er på udkig efter en bedre og tykkere line også.

 • #58557

  Rene
  Deltager

  Hej David,

  Jeg gør lidt forskelleligt alt efter hvad jeg skal.

  1) Natdyk efter hø.

  En torpedo bøje med ~6-7m tøjsnor bliver bundet til mit bælte i siden med en knude. Det kunne sikkert gøres smartere, men det virker.

   

  2) Det mest andet:)

  En flåde med en akvarie slange på 20 m, som har en stringer for enden. Den blive fastgjort i min højre side i mit belte hvor der sidder en Blystopper med en D-ring på og en karabinhane som jeg bruger til at sætte min stringer fast i.

   

  3) I nogle få tilfælde

  Når jeg en gang i mellem er på jagt efter torsk på lidt dybere vand, har jeg sat bøjelinen fast i min harpun. Så kan jeg slippe harpunen hvis den skyder sig fast, smutte op efter luft og så finden den igen. Jeg syntes dog at det er lidt besværeligt at have linen til at sidde på harpunen.

   

  Mvh

  René Gulager

   

   

   

 • #58567

  David
  Deltager

  Tak Rene.
  Jeg tænkte bare at det var nemmere at have linen på harpunen, for så ville man måske heller ikke vikle sig så nemt ind i linen, og netop det med du kan slippe harpunen hvis det er tilfældet.

 • #59044

  Mads Broe
  Deltager

  Hej alle. Jeg havde mit første rigtige “kolde” dyk i lørdags her på Fyn, og det var bare så fedt endelig, at få prøvet. Jeg har dog lidt problemer med min bøjeline når jeg fastgøre den på ryggen i mit bælte, så vikler den sig ind i mine ben når jeg sparker med benene.

  Skyd en flyder på linen, så den sidder ud for hvor dine finner vil befinde sig når du ligger vandret, eller så “vandret” som vi nu ligger. Så går linen op til overfladen, og bliver langt det meste af tiden holdt fri af finnerne. Flyderen kan du lave af nærmest hvad som helst der kan flyde, selv har jeg brugt noget lukketcellet skum, og dækket det med krympeflex så ikke det bliver slidt i stykker.

  Jeg har også overvejet at spænde den fast til min harpun i stedet, men den harpun jeg har, har ingen steder til fastspændelse.

  Det er ikke noget der ikke kan klares med en stump paracord eller anden stærk snor, du kyler bare et dobbelt havlvstik på grebet, og derefter et helt almindeligt overhånds knob så det ikke går op. Tampene binder du så sammen et par cm fra knuden så du får en løkke, og vupti, nu kan du fæstne din bøjeline.

  En tredje mulighed jeg har tænkt over er, at montere et ekstra “krog/øje/karabinhage” på min vest eller bælte, og føre bøjelinen igennem der og over i min harpun bagefter. Så jeg både har bøjeline fastgjort til mig selv OG min harpun, så jeg også kan slippe harpunen uden at bøjen driver væk. Hvad bruger i af muligheder?

  Jeg bruger præcis den metode. Når altså jeg jager med harpun, men de sidste par sæsoner har jeg stort set kun jaget med polespear, som jeg ikke har fastgjort til noget.

Forum er sponseret af

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.