Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9338

   Sune Faurschou
   Deltager

   Hej venner,

   Er der nogen der ved hvornår det er tid til at udskifte sin elastik på harpunen? Jeg vil nødig risikere, at den pludselig springer op i masken eller i hænderne på mig.. Og hvordan finder jeg en elastik til f.eks. en 90 cm harpun? Skal man se efter noget specielt (ud over længden)?

   Beklager hvis emnet har været behandlet før, men jeg kunne ikke finde det ved en søgning.

  • #9340

   Jesper
   Deltager

   Det er ikke sikkert du kan se at den er decideret mør. Det kommer også an på hvor meget den er brugt, hvor gammel den er, hvordan den har været opbevaret osv. Men jeg har ikke umiddelbart nogen opskrift på præcis hvornår. Jeg vil som sagt mene det afhænger af flere ting.

   Mht. hvor du finder dne, så prøv at spørge hos dem so sælger den slags isenkram. Skriv, ring eller kig forbi en shop hvor de sælger harpuner. De kan guide dig hvis du oplyser hvilken harpun du har.

  • #9342

   Jimmy
   Deltager

   Skriv til Sportsbutikken.dk. De vil hurtig kunne vejlede dig.

   Da jeg var i Miami og skulle lave noget model job fik jeg en gammel harpun i hånden. Elastiskerne var så møre at jeg var bange for at lade den. OG da jeg skulle lade den var det ligesom at spytte ned mod jorden, du kan tydeligt se når den knækker. Det er tydeligt at se når den ikke går.

  • #9344

   Sune Faurschou
   Deltager

   Tusind tak begge to!

   Jeg tror jeg venter lidt endnu med at skifte.. Var inde på Sportsbutikken.dk’s hjemmeside, og fik nu mere lyst til at købe en helt ny harpun.. 🙂 De havde en trykluftsharpun, der lignede en ‘rigtig’ harpun – det bedste fra to verdener, og ikke noget med elastikker der knækker! Nogen der kender denne her:

   http://sportsbutikken.dk/catalog/product_info.php?cPath=28_238&products_id=1786

   Synes lige pludselig, at min elastik er lidt mere mør, end den var her til morgen … 🙂

  • #9345

   Mads Broe
   Deltager

   Hej venner,

   Er der nogen der ved hvornår det er tid til at udskifte sin elastik på harpunen? Jeg vil nødig risikere, at den pludselig springer op i masken eller i hænderne på mig..

   Det er svært at sige noget om hvornår den skal skiftes, men hvis du synes den virker slatten, eller ligner noget du ikke kan stole på, så skift den.
   Og, jeg har oplevet at en elastik knækkede anden gang den var ude… Ok, det har nok været en fabrikationsfejl, men sådan en behøver jo ikke vise sig tidligt.

   Og hvordan finder jeg en elastik til f.eks. en 90 cm harpun? Skal man se efter noget specielt (ud over længden)?

   Næh, ikke noget der ikke er åbenlyst, det skulle da lige være tykkelsen hvis noget – Sportsbutikken har det meste, ellers kan du nok finde det du mangler hos Diveinn…

  • #9367

   jacob knudsen
   Deltager

   Ang trykluft, ja de skyder hårdere end alm elastik, men en af de største grunde til ikke at vælge trykluft harpun er at de larmer mere end elastik og dette er ikke godt hvis du jager hø eller multe eller andre fisk for den sag skyld.

Forum er sponseret af

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.