Viser 11 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #3845

   Jeg har før fået hjælp herinde, så jeg tøver ikke med at spørge jer igen!
   Jeg har de sidste par år kørt med en Sommap Classic harpun, men er efterhånden blevet så træt af kvaliteten. Nu har sikringen sat sig fast og jeg vil gerne opgradere til noget bedre.
   Jeg har for det meste jaget flade, havørred og torsk langs kysterne både dag og nat og har været ret godt tilfreds med en harpunlængde på omkring 75cm (havde tidligere en 60’er).
   Jeg vil gerne have noget der fungerer, skyder præcist og ligger godt i vandet.
   Har indtil videre kig på to forskellige Seatec harpuner, nemlig TRB og Gabbiano. Som jeg kan se, er den grundlæggende forskel, at Gabbianoen har et ovalt (agtigt) skaft, der gør sideværts bevægelser nemme, men måske gør det hårdere at svinge op og ned.
   Har I nogle inputs? Det kunne være, I havde et andet våben i tankerne.

  • #3846

   Jeg bruger en OMER Tempest 70 trykluftharpun. Det ligner en kopi af en Cressi M idisten fra 70 erne
   den virkede uden problemer i ca 30 år. Ud over at skylle den med ferskvand var der ikke nogen vedligeholdelse.Det samme gælder min Tempest, jeg kan ramme med den (men også ved siden af)
   ligesom med de forskellige gummistrop harpuner som jeg har brugt.
   Regel nr.1″ harpuner rammer aldrig bedre end dens bruger sigter”. Min kammerat Poul,jager kun med spyd og når det drejer sig om “flade” kan han sagtens konkurere med os andre

   hilsen Christian

  • #3847

   Det var egentlig heller ikke for at ramme bedre, rammer udmærket med min nuværende. Søger bare lidt råd i forhold til en stabil harpun af god kvalitet jævnfør mine ønsker fra første post.

  • #3848

   Asger
   Deltager

   Hej Bocaj

   Sommap 90 var min første hurpun og forstår godt du er træt af kvaliteten, det er virkelig en gang plastic.

   TRB 77 med åben muscle er en forfærdelig gun!! Den har ikke nogen ordentlig rille til spyddet og det er noget bøvl at lade den. Købte en for et års tid siden og men solgte den igen efter kort tid af ren irritation.

   Har siden været på seac twin fire 75 som er en solid gøb af god kavlitet. Den har dog et meget spinkelt øje som muscle, som er røget af 3-4 gange allerede, (samme historie for alle der har denne type harpun). Primært pga. af skrøbelighden vil jeg ikke anbefale den til andre.

   Den klassiske harpun, som vil være en opgradering af sommap kunne være en Cayman 2000 i 75 cm udgaven, evt. smid en ekstra elastik på for mere kraft. Alle jeg kender der har denne type er glade for den.

   Ellers laver Rob Allen nogen rigtigt gode harpuner som virkeligt holder, men der er prisen også en anden end ovenstående modeller.

   God jagt efter ny gun 🙂

  • #3851

   thomas larsel
   Deltager

   Jeg tøffer rundt med en beuchat mundial competition 750 den funker problemløst.

  • #3853

   Jeg har desværre ikke så meget erfaring med en masse forskellige mærker at dele ud af, som andre måske har; Jeg er på min harpun nummer 2, efter UV jagt fik taget i mig for alvor. Jeg pjattede lidt rund med en Seatec 55’er, af de billige, til at starte med, men skiftede til også til en Beuchat Mundial, efter jeg havde prøvet en af mine venners. Det er godt nok en 900’er som kan være lidt sværere at manøvre rundt, specielt inde på det lave, men det kører nu meget godt for mig, synes jeg.

   Kvaliteten virker fornuftig. Jeg havde et enkelt lille incident, hvor sikringen satte sig, men jeg tror det var fordi der var kommet møg i den. Skullede den da jeg kom hjem, og gav den lidt WD40 (fantastisk præparat 🙂 )og der har ikke været noget siden. Prisen var omkring de 800 nede hos DK Divers i Roskilde. Det synes jeg var til at have med at gøre.

  • #3855

   Tak for de gode tips!
   Det lyder som om, jeg skal kigge lidt nærmere på Cayman 2000. Den ser solid ud, virker til at være let at lade og så koster den jo ikke alverden. Kiggede faktisk også på Twin Fire, men anmeldelsen her på siden, nævnte også, at den var lidt skrøbelig.
   Hvordan er sikringen på en Cayman? Det ser ud som om, den sidder på højre side, hvilket virker fjollet for højrehåndede..
   Er der nogle af jer, der ved, om man kan købe en sådan i Københavnsområdet? Skal i baljen mandag aften, og det er nu engang sjovere med harpun.

  • #3856

   Bo Rattenborg
   Deltager

   Er trykluftharpuner yt?

   Der er min fornemmelse at der ikke rigtig er nogen der bruger dem?

  • #3859

   Mads Broe
   Deltager

   Hmm, nu kan jeg så se at Hr. Frøsig ikke er så glad for TRB 77’eren med open muzzle, som er den jeg bruger…
   Ok, vi er vel alle forskellige,:D

   Jeg bryder mig ikke om det wishbone den kommer med, det er sådan en “ostehøvl der kan nappe en stump finger” hvis noget går galt, men det er ikke sket for mig, og jeg har efterfølgende kylet både et hjul og en Katyusha elastik-montage på, samt et par nye “wire” wishbones.

   Personligt synes jeg den skyder som en fest, og den siger ikke meget ved skud.
   Man skal bare huske at holde den ren, hvis man vil have sikringen til at virke.
   Den kan godt virke lidt tung i starten, grundet alt det PU den er støbt ind i, men det vænner man sig til, og i sidste ende handler det nok også om jagtstil; hvis man er meget aktiv under jagten er det nok ikke den rigtige harpun at vælge, men den virker for mig.:)

  • #3862

   Thomas Pedersen
   Deltager

   Bruger aldrig sikring. Synes det giver falsk sikkerhed. Og jeg tror man hurtigt kan blive lidt skødesløs, hvis man tror den er sikret. Bryder mig heller ikke om tanken, at dykke med en makker der bruger den. Aflad harpunen, det er den eneste virkelige sikring.

   På Cayman’en sidder den rigtigt nok på højre side, men den sidder sådan, at du rimeligt nemt kan flytte triggerfingeren ned og afsikre. Straks mere besværlig at sikre den igen.

   Cayman’en er en super, hårdfør, præcis og funktionel harpun.

  • #3864

   Jimmy
   Deltager

   Jeg er selv ved at investere i en CAYMAN E.T. Camu3D – Model 075 til 1825,- kr.

   Er der nogen der kan anbefale den, evt. hvilken anden harpun ville være optimal og købe i 1500,- 2000,- klassen ?

  • #3874

   Personligt synes jeg godt om denne harpun – Omer laver gode produkter til fornuftige priser. Dog vil jeg sige om denne at det kan virke lidt som en “fashion” udgave af Omer Cayman 2000 og at man derfor betaler lidt for meget for camo delen 🙂
   Jeg startede med Omer Cayman 2000 i 75 cm udgaven og var svært tilfreds – læs evt. Den blog Klaris har lavet på siden om bl.a. Cayman 2000.
   Jeg mener personligt det er en fin gun til de penge, jeg skiftede dog over til en Riffe trækanon istedet efter en sæson (nok mest fordi jeg er en gear knold) 🙂

   /Morfar

Forum er sponseret af

Viser 11 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.