Viser 23 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #3952

      Nikolaj
      Deltager

      Jeg mangler lidt til ønskesedlen, og tænker en god kniv til rensning og fillettering kunne være oplagt 🙂

      Hvad bruger i?

      Jeg forestiller mig en udbener kniv a la den Thomas Rode bruger til at fillettere en rødspætte i en youtube video, men kende ikke noget til mærker osv.

    • #3953

      Nikolaj
      Deltager

      Jeg forestiller mig en udbener kniv a la den Thomas Rode bruger til at fillettere en rødspætte i en youtube video, men kende ikke noget til mærker osv.

      Det var så en pighvar

      http://www.youtube.com/watch?v=jK8rejE4uq8&feature=youtu.be

    • #3966

      Peter Dreier
      Deltager

      Jeg bruger en alm. filetteringskniv fra IKEA. Den virker fint indtil videre. Den er dejlig blød til at skære ind langs benene, men hvor længe den holder ved jeg ikke. Jeg har kun haft den i 6 mdr.

    • #3967

      Søren
      Deltager

      Uanset hvilken kniv du køber så anskaf et stygestål og en slibesten til at vedligeholde den 🙂

    • #3968

      Jimmy
      Deltager

      Hvis du gerne vil have kvalitets stål så vil jeg anbefale en Global Filletkniv med blødt bøjeligt blad.. Og selvfølgelig med slipesten

      http://www.global-knife.com/products/global_g.html

      Den hedder G-30, og gør arbejdet superb

    • #3972

      Administrator
      Keymaster

      Har lige fået en rapala, ikke særlig dyr men god og super skarp.. også fin at have med på tur hvis man griller på stranden..

    • #3973

      Mads Broe
      Deltager

      Min filetkniv er en Fiskars som jeg annekterede fra min kærestes knivblok, den så ud som om hun havde forsøgt at skære sig igennem et pigtrådshegn med den, men efter at have været under kærlig behandling af undertegnede og hans slibesten, ligner den ikke længere en sav men skærer som en fest.
      Men, jeg tror egentlig ikke mærket er så vigtigt, så længe kniven bare har et fleksibelt blad og det er til at lægge æggen op, vil jeg tro du kan bruge nærmest hvad som helst med stor succes…

    • #3977

      Jimmy Jensen
      Deltager

      Jeg tror Mace har ret. Mærket er som sådan ligegyldigt, set fra et funktionsperspektiv, prestige og fremtoning udadtil er så noget helt andet B)

      Har også forhørt mig hos såvel kok som slagter, for lige at sondere terrænet ( er så heldig at have begge dele i vennekredsen = god mad og kød :whistle: )

      De mener begge at mærket som sådan ikke er det vigtigste. Slagtere skifter jævnligt, da knivene slibes OFTE. Så jeg må tilslutte mig tidligere kommentarer omkring slibesten som det essentielle.

      Skal dog siges, at der utvivlsomt er forskel på kvaliteten, men der findes gode knive til 150 (fin stål-kvali) og knive til 700+ hvor mærket nok svarer til 2/3 af prisen.

    • #3980

      Nikolaj
      Deltager

      Tak for input – jeg kan se at jeg vist hellere må anskaffe mig en slibesten og lære at bruge 😆

    • #3981

      Enig med Mace her – det vigtigste er om æggen “står”. Man kan fint klare det selv enten med en slibesten og herefter strygestål. Hører man ril den mere dovne type kan jeg varmt anbefale man får det gjort af en prof skærsliber. De findes blandt andet i kødbyen i KBH og det er sgu lækkert med en skarp kniv 🙂

      /Morfar

    • #3987

      Prøve slibesystemet Spyderco. Se evt på youtube hvorfor du næsten er garanteret et godt resultat. Jeg bruger det både til min manchet, køkkenkniv og neglesaks. Hemligheden er en fast vinkel under hele slibningen. Prøv evt amazon for et godt tilbud. Livet er for kort til sløve knive.

    • #3988

      jens
      Deltager

      Efter min mening er det vigtigere at bruge penge på det rigtige slibegrej end på kniven. Alle knive kan blive skarpe, men der er forskel på hvor længe de bliver ved med at være skarpe:) Når det er sagt, er de fleste knive man køber i dag af en rimelig stålkvallitet.

      Jeg har ofte oplevet, at folk bruger flere tusind kroner på deres knive, men hverken har begreb om hvordan man holder dem skarpe eller værktøjet til det. Brug hellere lidt penge på slibegrej, og så slib lidt oftere. Så bliver du ved med at have en skarp kniv:)

    • #3990

      Mads Broe
      Deltager

      Undskyld jeg lige går lidt off-topic, men er der egentlig nogen der er faldet over en filetkniv med en jernklinge, og ikke en stålklinge som man sædvanligvis ser?

      Jeg tror det kaldes “kulstofstål” eller noget i den retning – finten er at en ren jernklinge meget nemt kan slibes åndssvagt skarp – dog holder de ikke skæret så længe som en stålklinge, men min erfaring fra at have slebet et hav af stål og jernknive siger mig at en jernkniv kan blive skarpere end en stålkniv…

      Anyone?

    • #4007

      jens
      Deltager

      Hej Mace

      Per definition er stål jern med kulstof i. Så helt efter bogen har alle de knive du har slebet været stålknive, da der altid vil være lidt kulstof i jernet. Det er dog almindeligt at kalde stål med mindre end 0,3% kulstof for jern.

      Jo større kulstofindholdet er, jo hådere bliver dit stål. Og jo hådere stålet er, jo skarpere kan du i teorien slipe dit stål. Det hårde stål holder ligeledes ægen bedre, men hvis du sliper i hånden, vil du ligeledes opdage, at det også tager længere tid at slibe.

      Der er ikke nogen ide i at gå efter en jernkniv, da den alt for hurtigt vil blive døv. Kulstofstål som du nævner, er en betegnelse for stål med et højt kulstofindhold, altså hårdt/godt stål.

    • #4019

      Mads Broe
      Deltager

      Hej Mace

      Per definition er stål jern med kulstof i. Så helt efter bogen har alle de knive du har slebet været stålknive, da der altid vil være lidt kulstof i jernet. Det er dog almindeligt at kalde stål med mindre end 0,3% kulstof for jern.

      Ok, så har et par af dem i almindelig tale været jernknive.

      Jo større kulstofindholdet er, jo hådere bliver dit stål. Og jo hådere stålet er, jo skarpere kan du i teorien slipe dit stål. Det hårde stål holder ligeledes ægen bedre, men hvis du sliper i hånden, vil du ligeledes opdage, at det også tager længere tid at slibe.

      Jøp, det tager den god del længere tid, og nu jeg tænker mig om er jernklinger jo sådan set ikke specielt fleksible…

      Der er ikke nogen ide i at gå efter en jernkniv, da den alt for hurtigt vil blive døv. Kulstofstål som du nævner, er en betegnelse for stål med et højt kulstofindhold, altså hårdt/godt stål.

      Tjah, det betyder nu ikke så meget for mig hvis den lige skal have en tur på stenen lidt oftere, men hvis ikke den er fleksibel vil den være noget skidt som filetkniv…

      Oh well, det var bare en tanke. 🙂

    • #4030

      Når nu den gode kniv er købt, så er det jo også vigtigt at holde den skarp!- der kan denne lille fikse knivaftrækker være en god ide: http://www.thegoodstuffshop.dk/product.asp?product=11477 .

      De er meget brugt af jægere, men til uv-jagt er den mindst lige så oplagt 🙂

    • #4293

      Nikolaj
      Deltager

      Jeg endte med at købe en Rapala fileteringskniv.

      Jeg synes bladet sidder meget løst fast til skaftet – er der andre der en rapala kniv der kan fortælle om det er normalt?

      Hvis jeg holder i bladet skal jeg kunne lave et let træk i skaftet så glider det langsomt ud.

      kniven er købt i en webshop men emballagen var brudt og tapet sammen igen. Så spørgsmålet er om den bare har været ude af pakningen eller den tidligere har været solgt og sendt retur som reklamation, hvorefter den er solgt igen – til mig :unsure:

      Attachments:
    • #4297

      Mads Broe
      Deltager

      Hvis den blev sat til salg som ny, havde jeg sendt den retur på stedet og krævet en der ikke var defekt, jeg havde sikkert kunne fixe det på en eller anden måde, men det bliver en kold dag i helvede hvor jeg står model til at betale for noget som er i stykker fra starten af.

      Nå jo, og havde der været problemer var sælgeren blevet boycottet for tid og evighed, jeg kan blive helt barnlig når nogen forsøger at ta’ røven på mig. 🙂

    • #4305

      Du virker allerede som om du er mindre tilfreds med dit køb, uanset om kniven har været i brug før eller ej – og om det er den kvalitet kniven normalt komemr i, eller du bare har fået en defekt model.

      Hvis jeg var dig, ville jeg returnere den til butikken med de samme – du har 14 dages returret, uden at behøve at begrunde det.

      Derefter kan du traske i en af de utallige køkken-butikker der findes, eller hvis du bor i nærheden af en jagt/friluftsbutik så tag derned. Se, mærk og udspørger sælgeren om kniven – og vurdér bagefter om du vil købe den online eller direkte i butikken.

      Og Mace – I totally dig you!

    • #4307

      Nikolaj
      Deltager

      Jeg kan nu sagtens leve med den har været åbnet, bare produktet er i orden. Og var faktisk lidt i tvivl, da det er en meget fleksibel kniv og selve håndtaget også kan bøje lidt.

      Jeg skrev til webshoppen igår med en lille video af “problemet”. Blev ringet op imorges, hvor ejeren sagde det bestemt ikke var meningen og han havde tjekket den kniv han havde tilbage i butikken og den havde samme problem. Han ville bestille nye hjem og jeg skulle sende den retur. Han skulle nok betale for porto.
      God service 🙂

      Iøvrigt fortalte han, at han åbner alt emballage han sælger via nettet for at tjekke dem for fejl inden han sender dem, da der har været mange fejl på specielt rapala elektroniske vægte. Han havde bare ikke opdaget det med klingen.

    • #4310

      Sweet behandling 🙂

      Smid da lige et link til den shop – lyder som en shop man gerne vil handle i!

      //Morfar

    • #4373

      Nikolaj
      Deltager

      så har jeg modtaget en kniv der virker, samt kontanter svarende til det det kostede at sende kniven retur.

      God service fra http://www.grejgaarden.dk/ 🙂

    • #4374

      Jimmy Jensen
      Deltager

      Jeg overvejer at handle der bare pga navnet !! God stil 🙂

    • #4378

      Hej

      Man skulle jo tro at en filetkniv (bemærk ikke det samme som en filleteringskniv – som der vidst ikke er noget der hedder i fagsproget) var det rigtige værktøj til at skære fileterne af fiskebenene, men efter min mening er de knive der sælges under navnet filetknive for fleksible – de er velegnede til at skære skiver af en lakse/ørredside med, men ikke til at skære selve fileten fra fiskens ben. Til det arbejde foretrækker jeg knive der sælges under betegnelsen udbenerknive – de er fleksible, men ikke for fleksible, og har et lidt kortere skær end filetknivene.

Forum er sponseret af

Viser 23 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.