Viser 4 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #6251

   Per Herand
   Deltager

   Hey jeg skal til at starte 3 semester projekt som laborant og har valg levnsmiddel som emne. Der tænkte jeg at det kunne være spændene at undersøge de fisk som vi fanger for næringstoffer forurening og fedt procenter.

   Ville spørge om jeres hjælp til at komme nærmere ind på hvad for noget forurening fiskene kunne indholde og hvilke områder i dk eller trækfisk der kunne give problemer. Hvilke fisk der kunne være spændene at undersøge. Der kunne måske være stof på at sammenligne forskellige arter med hinanden..
   Et forslag kunne være at se om der stadig var kviksølv i ådselædende omkring Kbh.
   Alt hjælp kan bruges 🙂 Tak

  • #6257

   Marc
   Deltager

   Der er tavler rundt omkring de mest populære lystfisker positioner i Københavns havn, hvor der er et par arter der ikke anbefales at spise pga. forurening. Det kunne være ret interessant at finde ud om det var stadig var aktuelt.

   Det er jo primært de stillestående arter, som aborre og fladfiskene, der er i risikogruppen, men hvilke stoffer ved jeg ikke. Det burde dog være muligt at fx kontakte kbhs kommune og høre om hvad begrundelse for anbefalingerne er, herunder de specifikke stoffer som de forventer de indeholder i farlige koncentrationer.

  • #6265

   Mads Broe
   Deltager

   Sojakagen udledte tilbage i dagene store mængder kviksølv, som skulle være begrundelsen for at man ikke må spise fisk fanget i Sydhavnen (slusen).
   Det er sådan set fint nok at der er sat forbuds-skilte op selvom alle ignorere dem, hvad jeg derimod studser noget over er at strømmen stort set altid går fra Kalvebod Brygge, gennem slusen, forbi der hvor Sojakagen lå (på hvilken grund der nu er bygget ejerlejligheder), og videre forbi havnebadet.

   Så al logik siger at fiskene som holder til opstrøms fra Sojakagen bør være så rene som sådan nogle nu kan være, og at folk som benytter havnebadet pladrer rundt i forurenet vand; hvis tungmetallerne kan trække så langt modstrøms at de ender i slusen, bør de vel for fa’en også kunne trække det korte stykke nedstrøms til havnebadet, og så er det vel irrelevant at de gravede den øverste meter af bunden der hvor havnebadet ligger…

   Det kunne være interessant at se om fiskene på begge sider af der hvor Sojakagen lå, er lige forurenede, for det tror jeg ikke de er, såfremt man kan finde et par bundlevende arter som ikke flytter sig .så langt omkring.
   Kutlinger kunne være et forslag da hele havnen vrimler med dem, de lever på bunden og de er ikke så store.

  • #6266

   trawler
   Deltager

   vandkvaliteten i havnen skulle være lig Øresunds, på nær ved kraftige regnskyld hvor kloakkerne flyder over. Det må være den gamle foruening i bunden dér og derved i de bundlevende dyr, samt ophobning af tungmetallerne op igennem fødekæden. Tvivler på at strømmer har noget at sige, ellers burde det måske nok være trukket ud i Øresund for længst.

   Men sjovt projekt, det bliver spændende at høre om man taber håret af at spise en skrubbe fra havnen 😉

   tjek evt. det her projekt, måske der er noget at hente fra de involverede, ift. hvad der er af gift i havnen;

   http://www.ktc.dk/uploads/media/K_benhavns_havn_-_Nyt_overblik_over_udledning_af_milj_farlige_stoffer.pdf

  • #6334

   Per Herand
   Deltager

   Hej.. Tak for forslagne.. Jeg kikker mere ind i det.. Og ser om der er stoff til det passer til projektet. Jeg tænker lidt at der er for mange viabler til at jeg kan lave en konklution ud af det. Jeg har simpelhen ikke nok erfaring hvor stofferne er i fiskene og så skulle man måske ud i at have prøver fra flere fisk.. Det bliver måske for omstændigt.. har kikket den side igenen fra ktc.dk og viker meget spændene.. Jeg kan ihvertfal få en ensnævning over hvilke stoffer vi har tid til at måle på, med et god resultat..

   Tak venner

Forum er sponseret af

Viser 4 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.