Viser 14 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #2626

   Anonym

   Er UV lyst eller fritids fiskeri? Hvad med ål.
   Hej.

   Under “Mindstemål” i fanen “Need to know”, står der at gulål og havål er totalt fredet. Jeg ved ikke hvor I har fra at ål er totalt fredet, men flere steder har jeg læst at hvis en lystfisker fanger en ål må han beholde den. Eftersom en UV-jæger er lystfisker, forstår jeg ikke hvorfor den er totalt fredet?

   I øvrigt ser jeg rigtig mange havål (europæisk ål), når jeg er ude og dykke. Så vidt jeg kan læse mig til er det ulovligt for fritidsfiskere, men ikke lystfiskere.

   / Den sultne jæger Magnus

  • #2627

   Mikkel
   Deltager

   Jeg mener de er total fredet med harpun.

  • #2628

   Kent Kannegaard
   Deltager

   Hvis jeg ellers læser rigtigt på denne side, står der hvorfor det er forbudt at fange ål med vore redskaber og metoder.
   http://www.fiskepleje.dk/nyheder/arkiv.aspx?guid=%7B28fdd3e0-78ba-4fb0-bc0e-36355df49660%7D
   mvh Kent

   aiee Lektor du var hurtigst, ha ha

  • #2629

   Mikkel
   Deltager

   Ja men du fik forklaret det bedre 😉

  • #2653

   Anonym
   >>Lystfiskeri
   Bekendtgørelse nr. 1199 skelner mellem lystfiskere og fritidsfiskere. En lystfisker er defineret som en person, der anvender en stang med snøre og krog eller lignende lette håndredskaber. Lystfiskeri efter ål er ikke berørt af forvaltningsplanen og må udøves hele året i både ferskvand og saltvand, og fangsten må hjemtages.<<

   En harpun er “lignende lette håndredskaber” og burde efter denne bestemmelse ikke være ulovligt.

   En tre-fork (eller lignende hugge redskaber) er ulovligt at bruge, men sælges stadig(§ 16.).
   Det er i øvrigt ulovligt at fiske med harpun i ferskvand (§ 37).

   Jeg kan intet sted læse mig til at det skulle være ulovligt? Har vi nogle jurister på forumet?

   Med venlig hilsen
   Magnus Skyt 🙂

  • #2656

   Mikkel
   Deltager

   Er harpun fiskeri ikke en slags stangning? Eller hva det hedder 🙂

  • #2659

   Anonym

   Så vidt jeg ved, bruger domstolene Dansk Sprognævn til at bestemme betydningen af et ord. På http://www.dsn.dk/ står der ingenting om stanging ellers dets betydning, så restmæssigt ville man nok vinde en sag.

   Jeg sender lige en mail til fiskerikontrollen, så får vi klart svar på mandag/tirsdag 🙂

  • #2662

   Kent Kannegaard
   Deltager

   Okay det er en speget sag, hvad med havål går de ind under betegnelsen ål??

  • #2666

   Anonym

   Det er jeg næsten sikker på, jeg kender kun tre arter. Europæisk ål, Havål og gulål, men der findes 500+ arter vil jeg skyde på.

  • #2699

   Thomas Kielberg
   Deltager

   Hej

   Trods at jeg er meget ny på dette forum og er uerfaren UV jæger, bliver jeg nød til at give mit besyv med.

   Måske kan man juridisk forsvarer at man har brugt harpun og derfor ikke har “stanget” ålen ?
   Men men ålebestanden er globalt knap nok bæredygtig, så jeg ville aldrig gå efter den, men glæde mig over at jeg fik mulighed for at se den i flotte omgivelser !

   Det er et svært ikke at virke moraliserende og “hellig”, men både som lystfisker og UV jæger må man gøre op med sig selv, hvad der er OK at skyde/ kroge udover at man selvfølgelig skal følge love, fredningsbælter osv. Som UV – jæger har man da en enestående chance for at selektere i ens fangst eller ?
   Som lystfisker har jeg prøvet nænsomt at genudsætte farvede fisk, overveje om en 40,5 havørred ikke skulle have lov til at blive større osv.
   Da jeg kun har haft 3- 4 ture med harpun og kun skudt efter havørred et par gange uden held, tænker jeg om det ikke et svært at skelne de farvede havørreder fra blanke ? og vurdere størrelsen i løbet af split sek.
   Den første jeg harpunere er sgu nok en farvede, tynd 39,5 cm havørred, som må jeg se om jeg kan leve med det :ohmy:

   Hvad man “må” fange, er jo en klassisk diskussion på mange lystfisker forums som gerne bliver meget moraliserende og en kende uudholdeligt, men trods dette ville jeg gerne høre, hvad erfarne uv – jægere tænker om dette ?

   Hilsen Thomas

  • #2702

   Mads Broe
   Deltager

   Jeg skyder kun arter jeg må, men den der med at ålene skulle være nær udryddelse, eller hvad begrundelsen for at vi ikke må tage dem er, giver jeg ikke meget for da jeg har set adskillige havslanger på de sidste par ture, man kan faktisk sige at hvis jeg havde skudt bare halvdelen af de ål jeg har set på de sidste to ture, kunne jeg have levet af ål den sidste uge og stadigt haft ål tilbage…

   Jeg er med på at vi beskytter truede bestande, den er fin, men så kunne jeg også godt tænke at invitere et par lovgivere med ud til et par spots jeg kender, for lovgivningen er ikke helt tidssvarende, hvis du spørger mig.

  • #2706

   Thomas Kielberg
   Deltager

   Dejligt, du har fundet spottet med de mange ål (og undlader at harpunere dem) Måske skulle man tænke lidt mere globalt og passe godt på de steder, de trods alt findes. Jeg vælger dog at tro på eksperterne. De er vist ret enige om at bestanden er faldet med 95 -99 % de siste 30 år.
   http://www.fiskepleje.dk/nyheder/arkiv.aspx?guid=%7B28fdd3e0-78ba-4fb0-bc0e-36355df49660%7D

  • #2710

   Lige hvad angår åll, så er der jo lige den detalje at de kun gyder en gang i livet og derefter dør. Så hver gang I ser en stor flot ål og tænker at den skal med hjem, i stedet for at foretage den lange rejse til gyde pladsen, så er det alvorligt med til at forringe ålens overlevelses muligheder på verdensplan.

   Jeg er hverken hellig eller det der ligner, men en at de største fordele ved vores sport, er at vi kan være selektive og ikke skade fisk som vi ikke ønsker at spise. På denne må er vores fiskeri den mest bæredygtige type der findes, og derfor synes jeg at det ville være syndt hvis man vælger at jage en art, som er betegnet som udrydningstruet.

   Bare mine fem cent…

   Mvh
   Jesper

  • #2711

   Anonym

   Dejligt, du har fundet spottet med de mange ål (og undlader at harpunere dem) Måske skulle man tænke lidt mere globalt og passe godt på de steder, de trods alt findes. Jeg vælger dog at tro på eksperterne. De er vist ret enige om at bestanden er faldet med 95 -99 % de siste 30 år.
   http://www.fiskepleje.dk/nyheder/arkiv.aspx?guid=%7B28fdd3e0-78ba-4fb0-bc0e-36355df49660%7D%5B/quote%5D

   Bestanden er ikke faldet med 95-99%, men mængden af yngel fra Sargassohavet er faldet med 95-99%. Det er mig stadig en gåde at ål som er så almindelige i Danmark, tager 6000 kilometer til Sargassohavet for at yngle. I så fald har vi flere forskellige arter af ål og eftersom forskellige arter ikke kan parre sig, må det komme an på hvilken art der tager til Sargassohavet for at yngle.

   Efter at have læst i lovgivningen, er min konklusion at vi gerne må skyde dem. Men det kommer an på betydningen af nogle få ord i loven og derfor venter jeg på svar fra fiskerikontrollen.

  • #2714

   Asger
   Deltager

   1) Ål er ikke alm. i DK: Pga. af store udsætninger er der en begrænset bestand i øresund(som i øvrigt er pæn sammenlignet med mange andre steder i DK, og resten af europa.

   2) Der er blevet markant færre ål gennem de sidste 30 år, ligesom alle øvrige fiskearter for øvrigt, men ålen er pga. af dens spøjse rejse til Sargasso-havet mere udsat for overfiskeri end fx. torsk.

   3) Det er ikke kun yngel men også ålebestanden i det hele taget der er reduceredet med op mod 99% i Europa.

   4) Havål og europæisk ål godt nok beslægtet men har derudover ikke det store med hinanden at gøre.

   5) Guld ål er ikke en art, men et stadie i ålens liv. Ål går fra at være åle laver -> glasål -> Guldål -> Blankål (Når de begynder deres tilbagevandring mod gydeområdet). Som de er beskrevet nedenfor dør ål i øvrigt efter gydning.

   Ål bruger desuden uforholdsmæssigt lang tid på at blive kønsmodne (12-15 år for hunnerne, hvilket yderligere gør dem udsatte for overfiskeri).

   Sidst men ikke mindst er UV jagt under konstant beskydning, og der er mange der arbejder for at få jagt om natten med lys helt forbudt. At begynde at pløkke ål, vil udelukken være vand på modstandernes mølle!

   Døk og pløk alle sammen!

   /Frøsig

Forum er sponseret af

Viser 14 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.