Viser 7 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #5953

   Martin Bork
   Deltager

   Hej alle glade dykkere.

   Min gode makker og jeg prøvede i efteråret uvjagt for første gang igennem sweetdeal i Århus. Lige siden er sparekronerne (og gaveønsker;-) brugt på uv-grej. Nu er alt samlet og vi er klar til vores første dyk på fredag i vores eget grej – OG VI GLÆDER OS :cheer:

   Vi kommer fra midtjylland og Århus og regner med at tage på djursland – Glatved Værket, Jernhatten eller Kobberhage – for at jage.

   Er der nogen, der har erfaringer med nogle af disse tre steder? Eller er der nogen, der har erfaringer med andre steder på Djursland med “fangstgaranti”? Vi vil bare rigtigt gerne have noget med hjem.. men er jo altså temmeligt grønne nybegyndere…

   Erfaringer modtages meget gerne!

   KH Borka

  • #5954

   trawler
   Deltager

   de nævnte steder er alle fine, der er heldigvis ikke nogen fangstgaranti og i bør måske fokusere mere på at blive dus med alt det nye grej mm. Vælg desuden først sted tættere på, ud fra vind, bølger, strøm mv., i skal helst have roligt vand.
   Der er nu nok skrubber/rødspætter, men de er generelt ikke værd at spise lige nu og absolut heller ikke nogen udfordring at skyde, desuden er de delvist fredet, så dem vil jeg foreslå at i lader være.

  • #5966

   Har jaget (og campet) ved Jernhatten og dykket ved kobberhage.

   Begge flotte steder med masser af liv – om natten var der masser af ørreder også store, så vi havde en fest 🙂

   Det er nemt at komme i vandet (strand) men som Trawler skriver, sørg for at vejret er til det – også dagene op til. Der kan være strøm ude, men I bør holde Jer inde ved kysten og lære Jeres gear at kende.

   Langsom med sikker start giver som regel pote i det lange løb 🙂

   Dyk & Pløk!

   /Morfar

  • #5969

   Martin Bork
   Deltager

   Super, morfar.

   Hvad vil det sige at vejret skal være til det – hvad er godt uv-vejr de pågældende steder? Pålandsvind? Ingen vind? 28 grader og drinks 😉

  • #5987

   Kig på vandet – har du lyst til at svømme i det…så er det godt!

   Det er klart, at jo længere tid det har været stille i vejret, jo mindre svæv er der, og derved bedre sigt.

   Personligt foretrækker jeg det under 5m/s og fralandsvind. Du ligger relativt tæt på kysten, så den vil typisk skabe læ.

   Hvis der er meget strøm, så tænk jer op. Start med at svøm mod strømmen, og fed den på vej tilbage.

   Er i helt nye, så lad være med at dyk på mere end 2 meter. Dels pga sikkerhed, men primært fordi det er på det lave vand der er action og fisk. Bliv bare i badekarret, der kan man træffe alt fra flade, *hvar, torsk og HØ.
   Efter et par gange i vandet, finder man hurtigt ud af hvorfor mange wadefiskere ikke fanger en meter, når de står på 2 revle og fisker ud i fiskeørken.

   Sprut bør i vente med til efter dykket – igen er sikkerhed en del af det, men at skvulpe rundt med en bajer i vommen er ikke anbefalesværdigt. Fokus på det der betyder noget, så kan man altid drikke sig i hegnet.
   Iøvrigt tror jeg en kop varm kaffe er mere kærkomment efter et dyk i vandet nu, end en kølig øl.

  • #5990

   Mads Broe
   Deltager

   Super indlæg Munksgaard, ikke at jeg har lært noget jeg ikke vidste allerede, men det er sgu go’ stil lige at bruge lidt tid på at guide et par nye jægerer. [indsæt thumbs-up her]

  • #5994

   Marc
   Deltager

   Iøvrigt tror jeg en kop varm kaffe er mere kærkomment efter et dyk i vandet nu, end en kølig øl.

   Og så kan jeg tilføje at en kop kaffe inden dykket heller ikke er helt optimalt, da koffeinen hæver blodtrykket og pulsen, så man kan holde vejret i kortere tid. Og man skal nok alligevel blive frisk når man rammer vandet 🙂

  • #5997

   Martin Bork
   Deltager

   Tak, drenge. I er sgu rare! Enig med Mace i at det er lækkert at erfarne uv’ere gider øse af erfaringerne. God stil!

   Min makker (Ture) og jeg glæder os vildt til fredag!

Forum er sponseret af

Viser 7 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.