Viser 4 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10112

   Bjarke
   Deltager

   Hej alle sammen. Jeg er selv ny og fra Sjælland. Sammen med en kammerat har vi taget hul på det her nye eventyrland. Jeg er indtil videre i besiddelse af en seatec harpun, en 7 mm omer 3d dragt, snorkel, maske og alm. finner. Mit kammerat har noget der ligner det og så mangler vi ellers alt det øvrige som bly, kniv, bøje osv. Specielt ifht. bly er jeg lidt på bar bund – hvad dælen skal jeg købe? Jeg er 187 cm og vejer 88 kg. Hvor meget bly bør jeg købe og hvordan skal det fordeles? 🙂

  • #10114

   Kim Håkonsson
   Deltager

   HEJ
   JEG BRUGER 9kg bly … de 5.4 kg på vest og 4 kg til bælte …. du kan købe en god vest hos dykcen.dk.. finder lige et link på den Vægtvest Seac Black Smooth til 295… http://www.edyk.dk/shop/vaegtbaelte-og-lodder-18c1.html .. måske skal du bruge mere bly en mig … din våddragt er en 7 mm sådan en har god opdrift… man må prøve sig frem… du kan være heldig at finde bly lodder på den blå avis.. til en rimelig penge… men bare i baljen og prøv dig frem

  • #10115

   Mads Broe
   Deltager

   Velkommen til hobbyen, I har meget at se frem til.:)

   Hvis du lige skal ha’ et par hurtige mht. grej som ikke er bly kan følgende nævnes.

   Snup en Omer Torpedo bøje, det er en ef de billigere og den fungerer som den skal.
   Den kommer med et Alfa flag (som ikke er lovpligtigt, men er det dykkerflag som benyttes i DK), og der er rig mulighed for at spænde stumper fast på den.
   Sørg for ikke at smide for meget line på den, det går bare i kludder. Nogle bruger den medfølgende orange flettede sag, men de fleste skifter så vidt jeg ved til enten elastik-line eller en flydende line. Jeg bruger små 7m, 6mm PE slange som er lukket i begge ender og har en flyder monteret så den holdes fri af finnerne hvis jeg nu skulle komme til at sparke lidt højt.
   Nåh jo, og hæld lidt hagl i bundkammeret så bøjen ligger rigtigt i vandet, som et alternativ kan man bare smid et eller andet tungt i under bøjen.

   Ved valg af kniv skal du huske på at den først og fremmest er et redskab du forhåbentlig ikke får brug for, til andet end aflivning af fisk du ikke dræber i skuddet.
   Der er nogle som er fint tilfredse med en standard Mora kniv til omkring en 100mand fra det lokale byggemarked, personligt bruger jeg en Akona Talon som min nødkniv (dvs “den store som skal skære mig ud af problemer”) og en Salvimar ST som min “brainer”/back-up kniv. Hvad end du vælger ville jeg anbefale noget med savtakker på ryggen, og line-cutter.

   Du kan lave en stringer af et stykke tykt nylonline, og et søm. Jeg har brugt det siden jeg startede for tre år siden og det virker stadig fint.
   Jeg går ud fra at I ikke er klar til natjagt endnu, så alt det der med lygter og markeringslys glider vi let og elefant henover for nu.:)

   Med hensyn til bly findes der desværre ingen fast regel for hvor meget man skal bruge, det havde ellers været rart med en tabel, men da vi ikke alle har samme fedtprocent og BMI er vi nødt til at sjusse os frem sådan cirka.
   Jeg er 180cm , ~75kg , i en 7mm m. longjohns og bruger i omegnen af 11kg på kroppen og 2X800g på anklerne, hvis ellers jeg huske rigtigt (det er et stykke tid siden jeg har vejet efter, jeg fylder lidt på eller ta’r lidt af i ny og næ).
   Jeg bruger vest og bælte da jeg ville blive pænt irriteret, pænt hurtigt, af at skulle slæbe det hele omkring livet.

   Men, for lige at give dig lidt at arbejde med, så prøv at starte med 12kg fordelt som det nu passer dig; jeg tror at det er for lidt, men det er sikrere og billigere end at starte med for meget.
   Hvis det viser sig at det er alt for meget, og du vælger at teste på 200m vand og drukner, er du velkommen til at hjemsøge/sagsøge mig som du nu finder passende.:)

   EDIT: Det du bør gå efter, er at være vægtet så vandlinjen skærer midt over masken, når du hænger opretstående i vandet, det koster lidt energi at komme ned men det betaler sig når du skal op igen.
   …Og husk at læse nogt om hvorfor man ikke skal hyperventilere før man dykker…

  • #10124

   Klaus Mulvad
   Deltager

   Men, for lige at give dig lidt at arbejde med, så prøv at starte med 12kg fordelt som det nu passer dig; jeg tror at det er for lidt, men det er sikrere og billigere end at starte med for meget.
   Hvis det viser sig at det er alt for meget, og du vælger at teste på 200m vand og drukner, er du velkommen til at hjemsøge/sagsøge mig som du nu finder passende.:)

   jeg har også en 7 mm dragt og jeg bruger 9,5 kg bly
   start meget lavt med blyet evt ved en siden af en bade bro hvor du har muligheden for at have et par ekstra bly klodser liggende. og en ven til ar holde øje med det bly du ikke bruger ( landet vrimler med polakker som mangler bly) :sick:

  • #10151

   Bjarke
   Deltager

   mitchgreen: Hej tak for tippet omkring den vest….jeg har kigget lidt på den før og jeg har selv problemer med lænden, så det bliver nok den dér 🙂
   Mace: Tusind tak fordi du tog dig så grundigt tid til nogle gode svar. Det sætter jeg virkelig pris på 😉 Jeg har selv tænkt i bare at bruge min mora kniv jeg normalt har med på fisketur. Stringeren har jeg også gjort mig nogle tanker om netop bare at lave noget simpelt. Flydelinen, se det var en problematik jeg slet ikke havde tænkt over at mine finner kunne sidde fast….godt tip! Har du erfaring med selv at lave blyposer ud af coatede hagl?

Forum er sponseret af

Viser 4 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.