Viser 6 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #28848

   Svend Hamann
   Deltager

   Hej
   Rookie spørgsmål – Jeg har nu skudt en del flade og på det seneste har jeg stukket et par stykker for at skåne spydspidsen 🙂 … Problemet er at jeg ikke er særlig glad for at sætte hånd/fingre ind foran en ladt harpun for at pille dem af … :unsure:
   Fik strenge formaninger i butikken om ikke at bruge sikringen på min harpun. “lad som om den ikke er der – den er alligevel ikke 100 % sikker ” sagde manden …

   Håber nogen rutinerede har tålmodighed til at vise/forklare hvordan de håndterer en stukket fladfisk på en ladt harpun ?

  • #28849

   Tom
   Deltager

   Du skal hele tiden pege spidsen væk fra dig selv. Jeg afliver og sætter fisken på stringeren mens den stadig sidder på spydet. Derefter trækker jeg spydet ud af fisken. Hvis spyd sidder fast kan du skære fisken op og frigøre spydet den vej. Fordelen er at du så samtidig kan fjerne indvolde og dermed undgå orm i kødet

  • #28850

   Mads Broe
   Deltager

   Du kan ikke gøre så meget andet, end at være grundigt opmærksom på hvad du fører ind foran spidsen, jeg er i hvert fald ikke stødt ind i sikrere metoder, men meld gerne tilbage hvis du finder et trick.

  • #28855

   Svend Hamann
   Deltager

   Tak for svarene…

   Problemet er ikke så meget at få fat på fisken uden at få fingrene ind foran… Men det kan drille en del at få flopperen “baglæns” gennem fisken uden at få en eller flere fingre ud foran… Man kan selvfølgelig som foreslået skære den fri, men det bliver lidt noget rod – hvis man har prikket alle andre steder end i hovedet…. og det sker jo. Måske er det bare een af den slags ting man skal gøre 20-30 gange før man får rutinen eller taget på det….
   Tænker at det måske alligvel er meget godt at sikre harpunen imens man roder rundt.

  • #28856

   Kim C
   Deltager

   hvis man “skruer” spydet tilbage igennem fisken driller flopperen ikke så meget, når du har øvet dig lidt så driller den slet ikke.

  • #58643

   jom43
   Deltager

   Hejsa

   Rookie indenfor UV-jagt.  Kan se at på mit spyd, der er der 2 floppere på ? Ville det ikke være at foretrække kun at have 1 flopper ? Nu hvor i skriver det godt kan drille lidt at få fisken af spyddet ?  Har ikke fået det afprøvet endnu men glæder mig til min første tur 🙂

  • #58652

   Jo, to floppere er ikke designet til fladfisk, men til fritsvømmende.

   Når det er sagt så er det heller ikke sværere at få dem af spyddet.

   Morten Rosenvold Villadsen
   Undervandsitetet.dk
   Uvjaegeren.dk

Forum er sponseret af

Viser 6 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.