Viser 4 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #2519

   Per
   Deltager

   Blev lige rundbarberet af en ordentlig pattegris af en havørred fredag nat på østkysten, som legede kispus med mig i noget tæt bevoksning. Jeg var på den i små 2 min. hvor den bare for ind og ud imellem tæt bevoksning kunne slet ikke komme på skudhold og efter noget tid mister jeg fokus på den og den er væk. Så besluttede så at ta’ ud igen lørdag nat og se om jeg skulle være heldig at den var der. Har været i, i små 2 timer og lygten er begyndt at lyse rødt og har ingen HØ set, kun skudt en mindre torsk da jeg pludselig et sted hvor der er rigtig god sigt spotter en HØ en måske 6 meter ude. Det er ikke pattegrisen men en ok fisk på måske 1,5 kg. jeg får hold på den og misser!!! F… hva tænker du på mand!!! Det var det nemmeste skud i verden og du misser!?! Imens jeg skælder mig selv ud og fumler med at få ladt så kommer den sgu tilbage cirkler omkring mig en 4-5 gange inden den med et smøret smil glider ud i mørket igen! Hmm og så siger man at Hø’en er sky!?! Ikke denne her! 🙂

  • #2520

   Mads Broe
   Deltager

   Ja, det sker nogle gange at man misser de der helt oplagte mål, jeg har oplevet det samme med multer…
   Men som andre har nævnt har det nok noget at gøre med at man tænker “det her er sgu for nemt” og så glemmer man at tage ordentligt sigte.

  • #2522

   Per
   Deltager

   Ja jeg tror du har ret mace! Men synes også tit jeg tænker for meget når fisken virker rolig og jeg føler jeg har masser af tid. Så tænker jeg.. Hmm skal jeg holde lidt højt eller skal jeg holde lidt lavt på den og skal jeg kunne se spydet hele vejen ned eller skal det kun være så jeg lige kan se kærv og korn!?! Må vist bare øve mig lidt med min nye harpun og vende mig til den.

   Men det må være som med riffel jagt!.. Ud på skydebanen.. For som min jagtkammerats far siger…; Du skal sgu ikke komme her og indskyde riffel på mit råvildt! Det kan han jo ha ret i! 😉

  • #2524

   Mads Broe
   Deltager

   Hmm, jeg har vist aldrig rigtigt tænkt over hvordan jeg sigter, jeg tror jeg gør som når jeg skyder med pistol under en airsoft kamp, jeg skyder vist egentlig bare på fornemmelsen dvs. i dette tilfælde sigter jeg ned langs spyddet med begge øjne åbne.
   Min store harpun har open muzzle så jeg har ikke noget korn (men dog kærv), modhagens opadbøjede spids kunne vel i teorien godt fungere som en slags korn.

  • #2527

   That sux. Min første – og til dato eneste – havørred jeg har spottet var i fuldt dagslys. En krabat i omegnen af 3 kg, vil jeg tro. Den havde “paralell-parkeret” sig imellem et par sten. Den blev ikke spooked eller noget, selv om jeg var meget tæt på den da jeg opdagede den. Den var måske på 2 meters dybde, og jeg var i overfladen – havde ikke mit bly på, da jeg bare havde tænkt mig at stange fladfisk på lavt vand den dag så jeg havde lidt svært ved at dykke ned til den. Men selv på 2 meters afstand så det ud som det nemmeste skud i verden. Tog mig god tid til at sigte, men missede – tror lige den nåede at slå med halen eller sådan noget. Missede den ihvertfald med mindre en 2 cm så det ud til. Det’ bare sur mås, sådan noget. Og som en lille “bonus” ramte jeg stenen den havde gemt sig opad, så mit spyd var fuldstændigt fladt i enden.
   (Har efterfølgende altid en metal-fil med i min taske.)

   Mine planer er nu, at jeg skal have mig en lygte ASAP, og i baljen om natten, så jeg kan tage grusom hævn og få ram på den, eller dens artfæller. 👿

Forum er sponseret af

Viser 4 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.