Viser 13 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #3602

   Rasmus
   Deltager

   Hej

   jeg har har lige et spørgsmål og som overskriften antyder så drejer det sig om et alternativt middel til at komme lettest muligt i min 7mm Elios opencell dragt, hvilket er ret svært uden at bruge et “glide middel”

   jeg har indtil nu brugt Subskin – easy fra sportsbutikken, hvilket jeg desværre har udviklet en ret heftig allergisk reaktion overfor, med en masse røde knupper som minder om loppe bid / små bumser til følge..

   Er der nogen her som kan byde ind med et alternativ som er ufarligt at bruge..

   PFT

  • #3603

   TORBEN M
   Deltager

   Jeg startede ud med det samme som dig…fik en del tørre pletter…..
   Gik i Super brugsen og købte den bedste baby olie…
   Jeg smører bare godt på armene og underbenene, og vupti så smutter jeg i…
   Så baby olien er jo lavet til sarte….det virker på mig.
   Håber det kan hjælpe dig. Den koster ikke alverden.

   Kh Torben

  • #3604

   I forhold til at man har dragten på i lang tid vil jeg anbefale at man i stedet for glidemidel øver sig på teknikken sådan at man kan nøjes med vand. På denne årstid er det lettest at komme id ragten under bruseren, men om sommeren er det lettest i vandet hvor man skal jage.

   Det hudproblem som mange oplever i forbindelse med tætsiddende våddragter er at når man bruger sæbe eller lign. som glidemiddel så fjerne man hudens naturlige fedtlag. Tisser man samtidig i dragten har man i mange tilfælde opskriften på urineksem (rød babynumse), pga. langtidsmarineringen i urin. Desuden oplever flere røde knopper i forbindelse med enten glidemiddel eller det at svede i en våddragt tit kombineret med at man skal gå et stykke (hvor våddragten skarver nogle uvante stedet – ofte knæhaser).

   Når man tager dragt på er det mest skånsomme for dragten (og det letteste) at tage hovedet igennem først, derefter den ene arm – også skal man have dragten lidt af og derefter den sidste arm. (jeg må vist hellere lave en video). Uanset så er den udbredte metode med armene først og derefter hovedet den mindst skånsomme og mest besværlige.

   Jeg bruger aldrig sæbe, hvis jeg ellers har vand nok. Desuden så er finessen med at lave sig en pissette også noget der gør en stor forskel i forhold til både temperatur og urineksem (små røde pletter).

   Omkring brug af babyolie så får jeg en meget uren fornemmelse af gammelbabyolie blandet op med døde hudceller inde i dragten og jeg synes at dragten føles snusket og beskidt indeni og er svær at gøre ren. Men det kan være at andre er mere grundige med rengøringen end jeg 🙂

   Bottomline:

   Vand er godt, hovedet først er godt (men kræver at man øver sig), pissette er godt.
   – hvis du spørger mig 🙂

   Vh
   Morten

   Morten Rosenvold Villadsen
   Undervandsitetet.dk
   Uvjaegeren.dk

  • #3606

   Mads Broe
   Deltager

   Jeg har aldrig brugt andet end vand, og har tænkt mig at blive ved med det.

   En eller anden forslog glidecreme – jeg mener at have hørt det består nærmest udelukkende af vand, så der burde ikke være de store helbredsmæssige problemer i at bruge det, men jeg forestiller mig at resultatet godt kan blive lidt det samme som Morten nævner ang. babyolie.
   Nåh ja, og så er det sikkert heller ikke billigt, plus at du nok får nogle ret underlige blikke på apoteket når du frejdigt valser ind og bestiller en dunk i industristørrelse. 😆

   Jeg tror bare du skal bruge vand, og så ellers øve dig i at få dragten på, det kan til tider være effektivt at blæse en smule luft ind ved håndleddet så ærmet pustes op og trækker sig lidt ud fra armen og derved sætter sig bedre på plads når det falder tilbage, du skal selvfølgelig have luften ud igen, men det skal man jo under alle omstændigheder.
   Jeg plejer altid lige at lave et par rolige gymnastikøvelser når jeg er kommet i vandet, dels for at presse luften ud, og dels for lige at få dragten ordentligt på plads.

   Håber det kan bruges.

  • #3607

   Rasmus
   Deltager

   Hej

   Sikke hurtig respons her.. nå, dragten er syet på mål for nogle år siden og jeg har nok liige taget et kilo eller to på siden :whistle:

   Den fremgangsmåde jeg har benyttet ind til nu er, hæld varmt vand i dragten ca 1, 5 liter løst fordelt, derefter først Long Johns / så hoved i hætte / en arm af gangen – hvis ikke jeg bruger sub skin her ( ca 5 – 8 dråber i vandet), så skal der kæmpes noget, plus dragten er svær at “justerer ” på plads – det er en super fed dragt når først den sidder rigtigt, den skarver eller generer ikke nogen steder, kan have den på i timer uden problemer og er faktisk stadig så varm på denne årstid, at hvis jeg giver den gas i overfalden så kan jeg have problemer m dug i masken, som så kan afhjælpes ved at tage lidt koldt vand ind ved at trække ud i hætten og nej jeg pisser i den og den bliver skyllet m haveslagen og hængt pænt til tørre på dertil indrettede bøjler til den helt tør, hver gang.

   Det jeg gerne ville hører om, er om eller anden lige har det fede ninja trick til en allergi venlig “økologisk glidecreme” som lige gør det nemmere at få dragen på og samtidigt nedsætter slid på dragten, når man står på en eller anden grus p-plads med bare tær og kæmper i mørket med få gearet på.. ( tænker andre også kender denne :pinch: så alle trick velkomne til at gøre “dansen” her lidt mere gnidnings fri..

   Tror ikke jeg skal prøve m babyolie, det kan jeg vist heller ikke tåle, men tak for det tip..

   Rasmus

  • #3611

   jens
   Deltager

   Hej

   Jeg bruger lidt Neutral shower gel i vand, det virker rigtig fint, er en billig løsning og så er det lavet i samarbejde med astma og allergiforbundet:) Hvis man kommer meget sæbe i, kan det godt udtørre huden lidt, men det er slet ikke nødvendigt at komme så meget i.

   Vh
   Jens

  • #3612

   Jeg har hidtil brugt hvad jeg nu lige havde ved hånden. Shampoo, vand med opvaskemiddel, og senest fandt jeg en flaske brun sæbe inderst i skabet, som jeg har blandet en sjat af i en 1½ liters flaske med vand, som jeg tager med. Det fungerer fint for mig – et par skvæt, og dragten er lige til at hoppe i. Er dog heldigvis heller ikke allergisk over for noget. Har aldrig tænkt på det med at huden tørrer ud eller alt dét…

   Fandt ud af at brun sæbe alene kommer man til at lugte lidt underligt af. En sjat opvaskemiddel med citron hjælper lidt på det. 🙂

  • #3613

   Klaus Mulvad
   Deltager

   intim sæbe fra matas blandet 1:5 med vand

  • #3615

   Rasmus
   Deltager

   hej

   mange tak for gode bud, tror åske jeg skal prøve den intim sæbe & den allegi testede sæbe

   ps der mangler lige et ikke, foran jeg pisser IKKE i dragten

   / Ras

  • #3617

   Kan være du simpelthen mangler at pisse i dragten?? 🙂

   Jeg bruger Svanemærket håndsæbe. Og morfar som man er, tager jeg kogende vand med – smider beholderen ned i neopren sokkerne, så holder det sig dejligt varmt 🙂

   /Morfar

  • #3623

   Har ikke selv prøvet “Jimmy” 😉
   Men tænker da det kunne være et forsøg hver?

   http://minbaad.dk/nyhed/archive/2012/21/october/article/tv-ny-opfindelse-kom-lettere-i-vaaddragten/?cHash=4bb3383c86cda59834ac4d7081dd3f24

   Se evt vidoen i artiklen.

  • #3624

   Bo Rattenborg
   Deltager

   Hvis det virker med en surf jimmy, kan en alm. pose så ikke også gøre det?

  • #3625

   jens
   Deltager

   Jeg kan godt huske, at der var nogen få der brugte poser, dengang jeg surfede. Men jeg tror ikke rigtigt det egner sig til vores dragter, hvor der er gummi på indersiden. Derudover kan den vel kun hjælpe med at få dragten på, -hvad så når den skal af? -og der er vel heller ikke mange, som har lyst til at tage posen på hovedet for at komme ind i dragten? Men hvis nogen prøver, så youtube det endelig:)

  • #3626

   Bo Rattenborg
   Deltager

   🙂

Forum er sponseret af

Viser 13 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.