Viser 2 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #63880

      David H
      Moderator

      Hej alle,

      Så skete det igen… Jeg har netop pandestegt en fin snapper og dens lidt mindre lillebror. Den mindste var som forventet, blød og saftig i kødet, men den store var gummiagtig og gællelågene så udspilede, at Dizzyy Gillespie ville have været misundelig. Den virkede måske en anelse mere fast før den røg på panden, men ikke noget alarmerende.

      Det er sket to gange før. Med en skrubbe i DK og en grouper i Thailand som stod spændt som en flitsbue i suppen – og også var helt gummiagtig. Alle tre gange var fiskene fra samme dag.

      Jeg har tidligere mistænkt Rigor Mortis og at jeg er rent ind i noget dårlig timing og enten skulle have spist dem hurtigere eller have ventet.

      Hvad siger I?

      Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

    • #63957

      Jeg synes at alle fisk man fanger på et eller andet tidspunkt efter dødsøjeblikket bliver “stive” – særligt i varmen. Jeg har lært som tommelfingeregel at hvis de forbliver stive er de ok, men at hvis de bliver bløde igen efter at have været stive så er de blevet dårlige (bakterievækst).

      Jeg tror ikke det er en slags rigor mortis.

      Men jeg er ikke ekspert.

      Jeg kan evt. høre min makker Johan om det…

       

      Morten Rosenvold Villadsen

    • #63958

      Anders
      Moderator

      Her er lidt info ifht rigor mortis og torsk. Om den slipper før eller senere i fisk fra varmere himmelstrøg er jo så det store spørgsmål.
      Men jeg tror ikke der kan være tvivl om, at en fisk i rigor mortis vil være betydeligt mere sej at tygge i (ligesom det gør sig gældende for fx oksekød).

      Kilde: https://www.rafisklaget.no/portal/page/portal/RafisklagetDokumenter/Nettbutikk/skreiveiledning2012_3_lowres.pdf

Forum er sponseret af

Viser 2 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.