-
ForfatterIndlæg
-
-
juni 17, 2013 kl. 5:25 pm #7850
rasmus andersenDeltagerHej, jeg har luret på forummet et stykke tid, og der er mest om jagt på fisk. Er der nogen der har erfaring med skaldyr og muslinger? Jeg skal til mors om to uger og havde tænkt mig at samle lidt af de berømte limfjordsøsters. Er der nogen der har nogle erfaringer, også gerne mht. andre muslinger.
-
juni 17, 2013 kl. 6:13 pm #7851
Henrik vang poulsenDeltagerAlmindelige blåmuslinger er nemme at finde i thy/mors området, og dem kan du sagtens lave en masse lækkert ud af.
-
juni 17, 2013 kl. 7:04 pm #7853
Christian EggersDeltagerJeg undrer mig også over det.
Knivmislinger, sandmusling og hjertemusling blåmuslinger ,samt østers sammler jeg når jeg finder dem .
Jeg har hørt at man på NOMA serverer knivmuslinger.
I gamle dage stod der i nogle tjenstefolks kontrakter, at der ikke måtte serveres laks, mere end to gange om ugen.
Multer var for ca.20 år siden skidtfisk og fiskerne mente ikke at man kunne spise dem.
I tyskland spiser man ikke stenbider (på tysk Seehase)
Normænd er ikke vildt med makrel og skrubber.
Hvad der spises kommer also an på hvem man er og hvor man er -
juni 18, 2013 kl. 12:53 am #7885
Lamberto AzziDeltagerI love seafood (and you can guess just looking at me :blush: )
Here some of my experiences in the kitchen…
Blue mussels:
Is the most classic ( Mytilus edulis in latin means SHELL EATABLE :woohoo: ) and is delicious!
I cook them only when i can find them alive (the packed ones are not super to my taste).
I first clean the mussels from algae and other stuff and put them in a bowl.
Then drop some garlic in a large pot and add one glass of olive oil to abundantly cover the bottom, start frying it at maximum heat and after one minute max (before the garlic became even yellow) drop the mussels into the pot, add two glasses of white wine, some salt, a good handful of chopped parsley and close the lid for 4-5 minutes, mix the mussels sometime so that all of them get enough heat to open properly. They are ready when they are open and the meat is firm and not jelly.
Serve with some lemon and eat warm…If you like you can add some fresh tomatoes finely chopped: not too early so they will not fully cook but stay firm.
Sea-snails… there are zillions similar to this in the shallows in Hundested…
Soak the snails for at least a couple of hours in salt water (one tablespoon of salt per liter of water) is important to bring out the shellfish before cooking otherwise it remains inside the shell you will find it hard to pull out with a toothpick. After this time wash the snails under running water several times, until the water does not come out pretty clean. In a large pot heat a little olive oil with a clove of crushed garlic and chili, as soon as the garlic begins to golden, drop in the snails and cook over low heat for a minute, pour one glass of white wine and when it will be completely evaporated, add two tablespoons of tomato paste (alternatively 200 ml of tomato sauce) 300 ml of water, a pinch of salt, abundant chopped parsley and let go on the stove over medium-high heat for 10/15 minutes stirring sometime and being sure that is not burning the sauce. Serve the snails hot accompanied with pieces of toasted bread.
This tool is used to pick sea-snails… DIY project for next winter?
If the seafood is fresh and has been cooked properly (ex. steamed with closed lid for blue mussels) over 65 degrees they are fine to eat.
P.S. remember to check ALL seafood with your nose.. is the best detector in the world for bad food… Check also the mussels or sea-snail you have just fished because is better to be 100% sure and if one have a “funny” smell then throw it away…
Ciao!
-
juni 18, 2013 kl. 1:51 pm #7916
Henrik vang poulsenDeltagerEn anden lille, men uhyre vigtig information omkring tilberedning af muslinger.
**De skal være levende, og derfor lukke når de bankes let ned i bordet, gør de ikke det skal de kasseres.**
Jeg beklager misforståelsen. Jeg tænkte tydeligvis på noget helt andet.
-
juni 18, 2013 kl. 2:17 pm #7919
trawlerDeltagerJeg undrer mig også over det.
Knivmislinger, sandmusling og hjertemusling blåmuslinger ,samt østers sammler jeg når jeg finder dem .
Jeg har hørt at man på NOMA serverer knivmuslinger.middelhavslandene spiser knivmusling og hjertemuslinger i stor stil, ved ikke hvorfor vi har fået andre fornemmelser i DK. Knivmusling smager fantastisk let dampet, og så med hvidløg&basilikum, samt så er hjertemuslinger ofte brugt til retten vongole, det er rigtig fin uvjæger mad. Der kan være flere tusind hjertemuslinger i en kubikmeter sand, så det er bare at æde løs…
En ting der kan være lidt irriterende, er mængden af sand i både kniv og hjertemuslinger, blåmuslinger plejer ikke at indeholde så meget. Man kan lægge muslingerne på en rist/si i spand/kar (salt vand!) og så spytter de efter noget tid en del af det ud. Har også hørt om at man kan drysse havregryn ned til dem, for at fremprovokere at de åbner sig (går ud fra de vil spise), men det er uafprøvet!
Lamberto: nice tool for the snails, I have to overcome my snail-dislike (they reminds me of the nasty ones in the garden..), but i’m sure that they can make a great dish. -
juni 18, 2013 kl. 2:30 pm #7920
niklasDeltagerMin farfar har fortalt mig at man også kan komme dem i et net og så lave at stativ på lavt vand hvor de hænger nede i vandet i et døgn for at sandet forsvinder.
-
juni 18, 2013 kl. 5:47 pm #7938
rasmus andersenDeltagerEn anden lille, men uhyre vigtig information omkring tilberedning af muslinger.
Åbnes de ikke under tilberedningen skal de kasseres, da det betyder de er dårlige.
En lille simpel huske regel der blev lagt megen vægt på under bearbejdningen og tilberedningen af skaldyr på mine kokke forløb.Ellers god fornøjelse.
Det er vist en gammel misforståelse, http://springbayseafoods.com.au/press-releases, tjek den øverste pdf i linket. Det vigtigste er at tjekke de levende muslinger.
Lamberto: those snails look great, do you know the species? What size are they?
Der er forresten en spændende udsendelse om limfjordsøsters, på P1 i natursyn fra forrige uge. Den kan høres på nettet.
Er knivmuslinger ikke oftest gravet ned?
Hvad med taskekrabber og hummertyper er der nogen fif her?
Det blev lidt mange spørgsmål, håber der kan holdes rede i det.
Mvh rasmus -
juni 18, 2013 kl. 6:48 pm #7941
Christian EggersDeltagerKnivmuslinger er gravet ned og de har en fod(det er den der er smager godt)den holder de sig fast med i sandet. Foden er fast som kyllingkød.
Hummer er lidt agressiv og vil gerne nabbe dig ,hvis de kan komme til det, lykkes det for dem vil du aldrig glemme det.
Hvis de går ind i deres hule har du dårlige kort på handen.nogle gange hjælper det at man flytter rundt på stenene foran hulen så kommer de ud og kikker hvad der forgår.
skyder du dem, er dette ikke noget problem. De holder sig dog best når de er levende.(op til flere dage i våd blæretang)
Taskekrabber er nemme at fange, her er det igen en forskel hvad man spiser af dem.
normænd og svensker spiser også det i toppen af skallen, danskern og tyskerne kun kløerne.
Kineser spiser en slags vandmænd.
Det gør jeg ikke,men det meste af det der svømmer eller kravler i havet.
har ikke prøvet konk, men kunne godt tænke mig det en gang.mvh Christian
besynderlig at der er så store forskel.
-
juni 18, 2013 kl. 8:12 pm #7945
rasmus andersenDeltagerInde på fødevarestyrelsens hjemmeside står der de lukkede efter kogning også skal kasseres. Det er også normal tekst i mange opskrifter, så misforståelsen er helt forståelig 🙂 Når det er skrevet er det sandt, som ninka ninus siger.
-
juni 18, 2013 kl. 8:17 pm #7948
rasmus andersenDeltagerTror ikke vi får så mange forskellige ting fra havet da det ikke er kommercielt forsvarligt/muligt at fiske efter f.eks knivmuslinger i danmark. Men der er jo også meget hype omkring fouragering og nordisk mad i øjeblikket, så der kommer nok mere og mere af forskellig spændende mad.
-
juni 19, 2013 kl. 8:43 am #7981
Dan MeyrowitschDeltagerHistorisk har østers, blåmuslinger og andre bløddyr spillet en central rolle for kystbefolkningen i Danmark. Her tænker jeg især på ærtebøllekulturen (5400-3900 f.v.t.). Her stod den vist på muslinger både morgen, middag og aften. http://www.denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Arkæologi/Arkæologi_og_forhistorie/køkkenmødding
-
juni 19, 2013 kl. 1:03 pm #7987
AnonymDu kan lade dem stå i rent vand i 2-3 dage. Skift vandet 2 gange og deres bismag forsvinder forhåbentligt.
-
juni 19, 2013 kl. 7:56 pm #7997
AndersDeltagerDer er mange østers ved Gjellerodde. 🙂 Om det er for langt at køre, er så en anden ting. 😉
-
juni 20, 2013 kl. 7:24 pm #8040
rasmus andersenDeltagerSmukt, på hvor dybt vand ligger de? Er det i banker eller mere enkeltvist forekommende?
-
juni 21, 2013 kl. 3:21 am #8072
AndersDeltagerSmukt, på hvor dybt vand ligger de? Er det i banker eller mere enkeltvist forekommende?
De kan vist findes på alle dybder. 🙂
Ved Gjellerodde ligger de på 0.5-1.5m vand.
Jeg finder mine her:
-
-
ForfatterIndlæg
Forum er sponseret af
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.