Viser 8 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #3395

   Albert Jacobsen
   Deltager

   Hej alle,
   Eftersom at jeg først for alvor er gået igang med UV jagt denne sommer, har jeg ikke nogen erfaring med hvor “langt” sæsonen strækker sig. Har hørt at fiskene med tiden trækker længere ud og kan samtidig forestille mig at det på et tidspunkt blir for koldt til at dykke.

   Hvad er jeres erfaring i forhold til hvor lang tid endnu det er muligt at UV jage, både iforhold til at skyde noget og i forhold til at holde kulden ud?

  • #3396

   Peter Dreier
   Deltager

   Hejsa

   Dette er også min første sæson som uv-jæger(har snorklet herhjemme en hel del år før) og jeg har da planlagt at blive ved med at hoppe i vandet indtil der står 2013 i kalenderen. Jeg mener også at have læst herinde at de mere erfarne er i vandet året rundt.

   Hvorvidt fiskene trækker ud ved jeg ikke, men mener at have hørt at torskene ligefrem trækker ind når det bliver koldere?

   For mig er det kun temperaturen der sætter grænsen for hvor længe dykket vare. Lige nu hedder det ca. 1½ time ved de 10 grader som vandet har været på mine sidste to dyk.

  • #3397

   Halløj,

   Det kommer meget an på ens sind hvad man er tIl. Derudover er UV jagt jo, som så meget andet, et spørgsmål om at man skal have det godt mens man er i vandet. Temperaturen sætter unægteligt sin egen grænse for hvor længe man kan være i vandet (afhængigt af udstyret forståes) Personligt regner jeg med at dykke 365 omend det jo er lidt sjovere at jage nat i tiden hvor HØ ikke er fredet og hvor multerne stadig er i vores farvande. Så i midten af november til midt Januar vil der nok være lidt længere mellem dykkene!
   Var i vandet 31. Januar sidste år og det var lidt “friskt” om kyssetøjet, men i min 9 mm OMER dragt var jeg da i vandet i 1,5 time.
   Men dyk indtil det ikke er sjovt mere – det skal jo ikke blive dårlige oplevelser man slutter af med 🙂

   /Morfar

  • #3401

   Søren2750
   Deltager

   Fik et tip med at hælde varmt vand i dragten inden man gik i vandet. Er der andre der har prøvet dette lille trick?

  • #3408

   Mikkel
   Deltager

   Det gør jeg hver gang og det hjælper synes jeg 🙂 Det dæjli med lidt varme 😉

  • #3417

   Mads Broe
   Deltager

   Tror snart jeg er færdig med at hoppe i suppen for denne sæson, af en eller anden årsag er jeg vildt dygtig til at fryse som en lille hund i en tynd snor…

   Men på den anden side, jeg kunne vel egentlig godt finde på at hoppe i baljen når det er blevet sådan rigtig åndssvagt koldt, bare for at se hvordan jeg reagerer på det…

  • #3420

   Tager gerne kogende vand i en beholder og smutter den i en af sokkerne og trækker den anden ud over – så er der varme 🙂

   /Morfar

  • #3423

   Peter Sivam
   Deltager

   Hej!

   När börjar till exempel torsken att dra sig mot djupare vatten?

   Peppe

  • #3460

   Dykker selv hele året, har en omer 9mm til de kolde måneder, det med varmt vand i dragten virker også hvis ikke man har en 9mm, men nok kun ned til en 7mm 😉 der er ikke så mange fisk men stadig nok at kigge på, og så går træningen heller ikke helt tabt 👿

Forum er sponseret af

Viser 8 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.