Viser 9 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #9030

   per schilling
   Deltager

   Hej

   Dette emne har garanteret været drøftet før , men jeg vil lige lufte nogle tanker omkring mit nye køåb af våddragt.

   Jeg har i dag hos Kingfish købt en skræddersyet 5 mm Teknodive 2-delt våddragt med longjohn bukser og nylon indvendig, fordi at så skulle den være nemmere at få på.

   Jeg er meget i tvil nu, om det er den rigtige til mig. Jeg er skal bruge dragten fra når pighvar begynder at nærme sig kysten medio april og til og med ultimo november. er 5 mm nok eller skulle jeg gå op i en 7 mm.

   Jeg fravalgte open cell fordi, at den skulle være ret svær, at tage på, og har istedet valgt nylon indvendigt.

   Jeg vil meget gerne gerne høre lidt om jeres erfaringer og hvad i ville råde mig til, har jeg valgt rigtigt?.

   Hilsen
   Per B)

  • #9033

   Ronni madsen
   Deltager

   Hej tobago

   Jeg bruger selv 5 mm til vandet er 4-5 g
   Og så hopper jeg i 7 mm efter og sveder
   Jeg tror ikke der er helt galt det du har købt

  • #9035

   Mads Broe
   Deltager

   Jeg bruger selv en 7mm open cell…

   Det der med at de er svære at få på, er kun hvis man forsøger at ta’ dem på tøre, jeg drøner selv en cocktail af vand og fugtighedscreme i dragten før jeg hopper i, og det går som smurt i berømt Bornholmsk sildeolie.
   Andre bruger sæbevand, og andre igen dypper bare dragten i vandet før de svupper i, det virker alt sammen.

   Nu er jeg ret dygtig til at fryse; jeg holder ca en time ved 5° i 7mm dragt, 5mm støvler og 3mm handsker, så jeg ville ikke anbefale en 5mm dragt til vore forhold, men det kan aldrig blive andet end personlig præference, så det kan sagtens virke fint for dig.

  • #9037

   per schilling
   Deltager

   Jeg kan godt se, at med en 7 mm, så kan jeg forlænge sæsonen til også at uvjage i den kolde tid, men dette bliver ikke aktuelt for mig.

   Mit største dilemma er open cell contra nylon.

   Mace glider man super nemt i en open cell dragt med den cocktail du der nævner, eller skal der knokles for at få den på?

   Jeg kan stadigvæk nå at ændre den ordre, som jeg har liggende derinde.

   /Per

  • #9038

   @tobago

   Det er ingen problem at komme i og ud af en Open Cell dragt, når først du har prøvet det et par gange, tænker man ikke mere over det.

   Jeg har en 1 liters termokande med varmt vand med, og en uparfumeret shampoo som jeg hælder lidt af i dragten umiddelbart inden jeg tager den på.

   Fordelen ved Open Cell dragten er, at den efter min erfaring klæber sig bedre til kroppen, så den bliver en del af en selv, og mindsker vandgennemstrømningen til et minimum.

   Jeg benytter selv 7 mm. dragt hele året, da jeg ofte dykker om natten, og derfor ikke har sollyset til at få mig op på kogepunktet ;0)

   En af de ting man skal være opmærksom på som UV-jager er underafkøling, og jeg ønsker ikke at afbryde mit dyk af den grund, derfor har jeg valgt 7 mm. Derfor kan det sagtens være at en 5 mm. dragt er det rigtige valg for dig.

   Ofte spørger folk på diverse fora om de nu har valgt rigtigt ved køb af udstyr. Jeg formoder man har tillid til dem man handler hos, og at de er i stand til at rådgive kunden til det mest optimale køb. Jeg handler om muligt kun der hvor jeg oplever at jeg får en god rådgivning, og er ikke så fokuseret på prisen, da et forkert køb hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Jeg vil med det samme understrege at jeg ikke har grund til at tro at rådgivningen ved KingFish ikke er i top. Jeg tænker lige så meget inden for andre brancher, hvor folk efter køb ofte er blevet i tvivl om hvorvidt de har valgt forkert, men det er jo en helt anden snak :cheer:

   Det er godt at se at du sikre dig inden et endeligt køb, da din dragt gerne skal følge dig trofast i mange år frem.

  • #9039

   Mads Broe
   Deltager

   Mace glider man super nemt i en open cell dragt med den cocktail du der nævner, eller skal der knokles for at få den på?

   Jeg har ikke brug for at knokle, det er ret ligetil og meget svuppet på en pivfræk måde, man kan nærmest mærke dragten rette sig til når man lige bevæger sig lidt efter at have fået den på, alting skrider ligesom på plads når man lige strækker sig lidt og laver et par rulninger med skuldrene.
   Der skal trækkes og justeres lidt i overdelen før man lukker bæverhalen, men det er ikke noget problem overhovedet.
   Jeg har prøvet en dragt med nylon på indersiden, og den føltes som om jeg havde en dragt på, min jagtdragt føles som om jeg har et sekundært, 7mm tykt lag hud på, med et ton forstærkninger der hvor jeg kommer i kontakt med resten af verden. 🙂

  • #9040

   per schilling
   Deltager

   Jeg takker for nogle virkelig gode og brugbare svar.

   Jeg har bestemt mig for at få en open cell dragt.

   /Per

  • #9041

   Mads Broe
   Deltager

   ^^Jamen så held og lykke med den, hvis jeg skal gi’ et sidste godt råd her på falderebet, så hop i den uden en trævl på; som Fechtenburg nævner så “klæber” open cell dragter til kroppen, og det fungerer bare bedre hvis ikke man har et par badebukser eller boxere på indenunder, da de kan gnave (der er så nogle som har noget på under dragten, jeg går kommando).

  • #9042

   @Mace

   Ja 😛 Min kammerat der lige er begyndt at UV-jage troede ikke rigtigt på mig da jeg sagde at ikke bar noget under dragten. Det blev 2 lange timer for ham, men så blev han den erfaring rigere, og gør det med sikkerhed aldrig igen 😉

  • #9044

   Avs…! :pinch:

   Havvand kan bruges i en snæver vending, men jeg medbringer som regel en halvanden liters sodavandsflaske med lunkent sæbevand i. Jeg har også én enkelt gang formastet mig til at beholde mine badebukser på under dragten… BAD idea!

Forum er sponseret af

Viser 9 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.