Viser 13 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #3970

      Jimmy Jensen
      Deltager

      Hvor meget der er i det ved jeg ikke. Men vær opmærksom på følgende:

      http://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/article1885401.ece

      Til orientering.

      God dag!

    • #3971

      Administrator
      Keymaster

      Damn, det lyder ikke rart! Tak for info

    • #3974

      thomas larsel
      Deltager

      Jeg har læst om denne orm før, jeg læste at hvis man hev fiskens motor ud med det samme, så var risikoen meget lille da ormen opholder sig i fiskens mave når fisken lever og først flytter sig ud i kødet når fisken er død, er der nogen der kan af- eller bekræfte dette?

      så kunne man jo gøre noget for at slippe for uvæsenet!

    • #3975

      Mads Broe
      Deltager

      Tak for den heads-up!

    • #3976

      Mads Broe
      Deltager

      Jeg har læst om denne orm før, jeg læste at hvis man hev fiskens motor ud med det samme, så var risikoen meget lille da ormen opholder sig i fiskens mave når fisken lever og først flytter sig ud i kødet når fisken er død, er der nogen der kan af- eller bekræfte dette?

      så kunne man jo gøre noget for at slippe for uvæsenet!

      Tror det er en anden parasit du har læst om, ifølge linket suser parasitten ud i kødet med det samme:

      • Torsk lever af krebsdyr. Spiser en torsk et inficeret krebsdyr, kryber ormen fra fiskens mave ud i dens kød.

    • #3992

      Kaspar
      Deltager

      Jeg havde selv den tvivlsomme ære sidste sommer, at stå med en god portion torsk der viste sig at være inficeret med torskeorm..og det er sgu bare ikke særlig lækkert skal jeg hilse og sige…

      Det var et rent held at jeg spottede en orm på en filet, hvilket resulterede i en minutiøs gennemgang af samtlige fileter jeg havde liggende.

      Metoden var den simple at holde hver filet op foran en stærk lampe og simpelthen gennemlyse kødet, hvilket var både nemt og effektivt. Ormene ville fremstå som mindre klart definerede mørke område..høsten blev så vidt jeg husker 5 orm fordelt på 10 kg kød.

      Så er den givet videre, god jagt /

    • #3993

      thomas larsel
      Deltager

      Adrrrrrrrrrrr.

      Ikke fedt, meget klamt.

    • #3995

      Jimmy Jensen
      Deltager

      Føj for den. Tak for Info LAX. Så har vi da en simpel metode at tjekke det med!

    • #3999

      thomas larsel
      Deltager

      Yes, fra nu af spiser ihverttilfælde jeg kun gennemlyste fileter!

      Hel, kogt torsk hermed taget af menuen på permanent basis!

    • #4001

      Jeg har en anden tilgang til tingene: Sørg for enten at fryse Jeres fisk ned eller, når I tilbereder maden, sørger for at kernetemperaruren er over 60-65 grader.

      Mennesket spiser i gennemsnit årligt 20 “uønskede” enheder – det være sig orme, larver, fluer, insektæg og deslignende. Og tænk over det, så har man spist værre ting end en lille orm 🙂

      What does not kill you makes you stronger

    • #4002

      Jimmy Jensen
      Deltager

      Jeg er helt enig med Morfar – handler måske bare om at være en smule mere omhyggelig end man plejer.

      Angående de “20 uønskede enheder” så tænker jeg, at ud fra hvad der er af info om denne orm, så tror jeg måske den er lidt mere ubehagelig end de andre 20 nasty things 🙂

      Man kan trods alt ende på hospitalet og under kniven i værste tilfælde.

      Er godt klar over du skriver det lidt med et blink i øjet dog 😉

      Personligt har jeg ikke tænkt mig at ændre på fiske-spise-vanerne, men vil blot være lidt mere opmæørksom og følge de råd der er skrevet i artiklen + det med lys.

    • #4004

      Kaspar
      Deltager

      Jeg er bestemt også enig med ovenstående, og jeg mener ikke at der er nogen grund til panik over lidt ekstra protein….men når nu muligheden er der for at indtage en ren råvare, så synes jeg at det er rart at vide at den nu også er ren..også for orm. Og det tager jo kun ganske lidt at tjekke og rense efter.

      / Lax

    • #4008

      jens
      Deltager

      Med hensyn til frysning som aflivningsmidel så husk at det skal være ved -20’C i 24timer. De fleste har kun deres fryser på -18’C.

    • #4018

      trawler
      Deltager

      Nu er den artikel typisk ekstrablads katastrofe journalistik (“ormealarm”…), og det er absolut ikke noget nyt i den, men de bringer den selvf. lige op til at folk skal indtage nytårs torsken..
      En mere nuanceret artikel er følgende, og da billederne er magen til, har EB sikkert lånt/omskrevet lige præcis den: torskeorm bør ikke vække bekymring
      Der er ikke nogen større risiko, medmindre man spiser torske sashimi eller råmarineret torsk, og de er heller ikke så farlige som f.eks. sildeorm.
      Nå det så er sagt, er det absolut ikke lækkert med orm i maden, men de er til at fjerne og fanger man selv kan man jo gøre det, jeg er stødt på parasitter i både torsk og makreller.
      Jeg vil nok nærmere holde igen med købt torsk, er ikke sikker på at fiskemanden er lige så omhyggelig når han laver fiskefars..

Forum er sponseret af

Viser 13 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.