PICT5183.JPG

bøje-lys til uvjagt om natten

PICT5183.JPG

Ombygning af cykelbaglygte til uvjagt om natten.

Man skal bruge en cykel diodebaglygte,et honningglas eller andet gennemsigtig beholder,en elektrikerforskruning,indmaden af 2 kornmuffer,en garnbøje 20-30cm stiv kobberledning,5 til 10 cm blød monteringsledning i to forskellige farver, et stykke akryl eller lignende og en lille loddekolbe.

Først skal man skille lygten af,derefter tages printpladen ud.Man skal notere sig,hvordan dioderne er monteret,det er vigtig, vender man dioderne senere forkert, lyser de ikke. Læg mærke til den store og den lille pol i dioden.Nun loder man de 5 dioder ud af printet. Hvis man varmer på begge lodninger samtidig og banker printet i bordet, mens tinnet er flydende falder dioderne let ud af printet.Sørg for at der ikke opstår kortslutninger på printet pga det flydende tin.Hvis man tager et foto af printet før man demonterer det, er det lettere at huske hvordan komponenterne har sidde på printet.

b2ap3_thumbnail_PICT5184.JPG

b2ap3_thumbnail_PICT5187.JPG

Når alle dioder er monteret lodder man de to bløde ledninger på printet. Jeg bruger traditionel rød=plus sort=minus, et sted hvor dioderne har siddet.Jeg har boret to af hullerne med et 1 mm bor  up, så er det letter at lodde disse to ledninger på printet.

b2ap3_thumbnail_PICT5207.JPG

Der hvor batterierne har forbindelse til kan man se havad der er plus eller minus(man kan også måle det)      bare du er sikker på den ene kan det ikke gå galt.herefter momtere printet igen i batterihuset som det var fra begyndelsen.Den sorte og den røde ledning som du har monteret på printet kan man nu ved hjælp af de to kronmuffer forninde med diodekransen.Hvis alt er udført korrekt kan opstillingen nu lyse igen.

b2ap3_thumbnail_PICT5210.JPG

Nu bores der to huller i akrylen og batteriehuset monteres på den ene side og lysdiodeholderen på den anden.

b2ap3_thumbnail_PICT5209.JPGb2ap3_thumbnail_PICT5196.JPG

monteringen i det vandtætte hus (her et honningglas)kan udføres lige som på foto.Den anvendte forskruning er vandtæt og halder samtidig glasset på toppen af bøjen.

b2ap3_thumbnail_PICT5198.JPG

Opstillingen er testet for indtrængende vand i Fruens opvaskemaskine og den var tæt( ikke tryktæt)

Blinklyset kan ses mere end 150 meter og hvis der er flere jæger i vandet kan de have individuel kending ved forskellige blink rytmer eller fast lys.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *