EndnuEn fantastiskNat – Pighvar fanget af frankgellert ved Serjøbugten

Jeg ved godt at Morten Rosenvold har en eller anden tese om at først starter man som UV-Jæger om dagen, så går man over til nattejagt fordi det er nemmere, og så med megen træning er det dagen der igen overtager. Det er muligt, men en nat som i nat er bare noget helt specielt. Vindstille, stjerneklart igen med et heldigt stjerneskud der tegner sig for oven, særligt i betragtning af at hovedet er under vandet 98% af tiden. Sigten varierende 3-7 m, så sigten kunne være bedre, men alligevel spitze klasse, morrild forekommer åbenbart ikke i Sejerøbugten, jeg så det i hvert fald ikke. . . vandet dampede i fralandsvinden, ingen mærkbarstrøm ellers vest gående, vand temperatur 13-14 °C.
Startede kl. 2240 på mit hemmelige spot, det kraftige blæsevejr har rettet revlerne ud siden sommerferien, så bunden er helt flad ud til revet. Svømmer på vestlige yderside af det lille rev, inden for synsfeltet på lige under en meter vand, ligger 10 pæne fladfisk +30 cm ret vild start. Forsøger at ID den største og forsøger at tage den med hånden, den er hurtig, så når den ikke er lidt mere konservativ med den næsten og bruger kniven. Ser lidt mindre HØ undervejs ikke rigtig noget størrelse. Ankommer til det større stenrev, og nu er det ikke kun et par HØ lige omkring målet nu er det størrelse +2, +3 og +4 kg har aldrig set så mange HØ på en gang de kommer i bølger af 5-6 stykker (dem jeg kan se) de er inden for synsfeltet 15-30 sek, så er de væk igen det sker en 4-5 gange. Bare man måtte bruge en harpun og dog jeg er alligevel er jeg ikke tæt nok på til at jeg ville kunne brugt harpunen
Svømmer ud langs det større sten rev mellem 2-4 m vand flere flade ses . . . så ligger der dælme en pæn Pighvar på 2,5 m på blandet grus, sand og muslingeskaller. Forsøger igen at tagen den med hånden, men jeg får helt forkert fat, den er ikke smart så flytter sig kun 4-5 m, så kniven kommer i brug igen og kommer med op i ”første” forsøg.
Vandet er kun 13-14 grader mærkes specielt i mine slidte sokker, så der er 500 m tilbage igen. Ser 5 HØ på +1 – 2 kg kommer for bag sten der havde være til at tage med Harpun. Enkelte HØ og parvis +2 – 3kg frit svømmende præsenterer sig også, plus en del flere pæne flade hvor nogen af dem kommer med hjem taget med hånden. Håndarbejdet fungerer bedre, på det helt lave er det faktisk svære end på 1m og ned efter. Rammer kysten kl.0250 kan godt mærke at sommeren er ved at være ovre.
En helt fantastisk nat med en tydelige mælkevej og stjernebilleder, månen dukkede stille og rolig op og årets tredje pighvar, var i hus.

Fangsten

Art

Pighvar

Vægt 970
Længde 36
Sted Serjøbugten
Fangstdato 2019-09-22
Dag/Nat Nat
Samlet fangst (kg) 5

Udstyr

Harpun Omer Cayman ET Camu 75, Alu ikke om natten længere
Våddragt Polo Sub forza 3 bukser og Frivannnsliv evo1 overdel
Dykkermaske Hollis
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder Leaderfins glasfiber soft
Bøje Imersion Eskwad
Bøjeline Rob allen 5 m
Dykkerur Suunto Zoop Novo
Dykkerlygte Bifrost 3600
Dykkerkniv omer laser på h ben og ekstra på bøje og mini laser i vest
Undervandskamera n/a
Handsker Salvimar 5 mm
Sokker Seac anatomic HD 7 mm
Blybælte 4 kg
Bøjeline fæstnet i blybæltet
Antal kg bly i alt 9,5
Andet udstyr 4 kg vest bly, 1,5 Ankel bly, Stringer og Markeringslys på bøje, backup lygte bifrost 2000 el. DX4, ekstra harpun og et par andre småting på bøjen.

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2024”

Se stillingen i konkurrencen: “Uvjægerens klubcup 2024”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter 7
Temperatur 14
Dybde 2.5
Hvordan var strømmen? umærkbar men vestgående
Vind stille
Hvor lang tid varede dykket? 3 timer

Så du andet spændende eller værd at bemærke?

Så også flere ål en enkelt på over 1 m


Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *