PR Rødspætte – Rødspætte fanget af frankgellert ved Sjællands Odde

Ninja jagt 2019-11-05/06.
Vinden var gået i øst, så bølgemæssigt skulle Sjællands Odde ikke forlangt ude i Sejerøbugten være fint. Ikke en smuk aften med stjerner, mange små krusninger på vandet, men næsten perfekt sigt på 4-7 m. Vandet skulle være 10-12 grader iflg. Fcoo.dk, men ak, Suunto viste 7-8. Heldigvis havde jeg tage mine nye Imersion 9 mm sokker på. Det var et hit!, så for første gang i lang tid fik jeg ikke kolde fødder efter 4 timer i vandet 😊. Det blæste koldt 5-6 grader plus at det småregnede on/off men det ligger man ikke rigtig mærke til under vandet. Startede ca. ½ time før det officielle tidevands skift, og det virkede til at den magiske grænse for skiftet skulle nås før jeg reelt så et stort antal fisk. Der var ikke massive mængder yngel der så sent som for 10 dage siden var ved Munkerup, der var småfisk herunder lidt kyst tobis, rejer kutlinger og andet godt.
Tanken var pighvar og jeg svømmede rundt i 1-1½ timer fra 2-3 m ved revet og ind til det helt lave, hvor man til sidst kravler. Jeg måtte blot konstatere at der stort set ikke var mange spor af hvar, og de der var var af lille størrelse. På de dybe virkede det helt dødt, derimod kystnært helt ind til hvor man næsten ikke kunne svømme mere lå der masser af hovedsagelig skrubber og enkelte rødspætter. Isinger havde jeg tidligere set, men ingen af dem jeg ”faldt over” (i betydningen overfaldt) som passede i rughed, udseende og gennemlysning, udviste ikke tilstrækkelig stor gællefinne bue til jeg var helt sikker. Der optrådte kun små HØ mindre end 40 cm, der i reglen er mere nysgerrige end de større HØ der kræver list at komme tæt på. Det er jo også en en fin oplevelse og ligge tête-à-tête med små 30-35 cm HØ. Jeg tænkte det ville være fint at få rødspætte på tavlen til konkurrencen og en større skrubbe, så fokus ændredes fra Hvar til store flade generelt. Så over de næste 1½ time vil jeg gætte på at jeg havde 30 fisk oppe til inspektion, hvis de ikke fra start var vurderet store nok. 12 kom med hjem heraf og dybden har ikke være over 75 cm for nogle af de funde flade! Ny PR på Skrubbe (898 g) og Rødspætte (848 g) og sikkert tæt på at fange en ising.
En fed nat, hvor dragten sluttede næsten hel tæt, fødderne ikke blev kolde og fryseren får mindre og mindre plads til fisk.

Flere billeder

Fangsten

Art

Rødspætte

Vægt 848
Længde 42.5
Sted Sjællands Odde
Fangstdato 2019-11-06
Dag/Nat Nat
Samlet fangst (kg) 7

Udstyr

Harpun Omer Cayman ET Camu 75, Alu ikke om natten længere
Våddragt Polo Sub forza 3 bukser og Frivannnsliv evo1 overdel
Dykkermaske Hollis
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder Leaderfins glasfiber soft
Bøje Imersion Eskwad
Bøjeline Rob allen 5 m
Dykkerur Suunto Zoop Novo
Dykkerlygte Bifrost 3600
Dykkerkniv omer laser på h. ben og ekstra på bøje og mini laser i vest
Undervandskamera n/a
Handsker Salvimar 5 mm
Sokker Immersion 9 mm
Blybælte 4 kg
Bøjeline fæstnet i blybæltet
Antal kg bly i alt 10
Andet udstyr 4 kg vest bly, 2 Ankel bly, Stringer og Markeringslys på bøje, backup lygte bifrost 2000 el. DX4, ekstra harpun, et par andre småting på bøjen og vand.

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2024”

Se stillingen i konkurrencen: “Uvjægerens klubcup 2024”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter 7
Temperatur 8
Dybde 0.75
Hvordan var strømmen? vest gående strøm ca. 0,5-1 km/t
Vind 4 ms fra Øst
Hvor lang tid varede dykket? 4 timer

Hvad skal du evt huske til næste gang?

NA

Så du andet spændende eller værd at bemærke?

Masser af flade på det lave og god sigt 4-7 m


Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *