13 graderiapril – Havørred fanget af frankgellert ved Isefjorden

En skøn tur ved Kyndbyværket, vandet var 13 grader Tom og jeg gik ned af kysten og var i vandet omkring kl.2150. Tom havde fanget en Hornfisk ved Snekkersten om eftermiddagen og mente ikke han havde energi til mere end 1½ time. Tom startede på 2-4 m vand ligesom jeg der var tunger, lidt flade og masser af liv men de 2-4 m sigt slørede alligevel detaljerne. Jeg søgte derfor ret tæt på kysten i overgangen mellem sand og stenrev og efter 30 min lå der en 1 kg pighvar under næsen på mig. Jeg ville lige være sikker på at den overholdt min egen regel på mindst 35 cm, så jeg fumlede lidt som jeg har gjort før med pighvar og den smuttede fra mig, men ikke længere end halen stak ud af tangen, så 1,1 kg og 37 cm kom på med stringeren med den. Der var masser af små HØ, men ikke noget der havde størrelse på indtil jeg nærmede mig en lille pynt så kom der lidt størrelse på måske et par af dem omkring 50 cm og fint sølvglinsende. Jeg drejede lige lidt ud mod næste lave stenrev for lige lade vandet (indbygget pissette m. klemme på). Jeg havde lagt lasso fra mig i snad kanten og ud af øjenkrogen inde på revet 5-6 m væk kunne jeg se noget der havde rigtig fin størrelse på. Jeg fik meget stille og roligt gjort mig færdig, samlede forsigtigt lassoen op, nærmede mig med langsomme og forsigtige bevægelser som man nu kan som + 50 årig. HØ’en stod lige over tangen og holdt sin position (75 cm vand), med små stille bevægelser. Jeg tænkte den smutter nok men ganske forsigtigt fik jeg bagfra placeret lassoen ind over hovedet og tænkte “ikke trykke for hurtig”. Jeg er ikke klar over om jeg trykkede, da den bevægede sig, eller den bevægede sig, da jeg trykkede på aftrækkeren. Lasson havde fat midt på fisken og den havde så meget kraft, så man kunne se med det samme at der var kraftigt indsnørring omkring lassoens greb. Fat i fisken hurtig aflivning. Jeg var egentlig godt tilfreds og da jeg ikke kunne se Tom længere tænkte jeg han er nok smuttet. Jeg svømmede derfor tilbagemod bilen, men lige da jeg runder den sidste pynt, så ser jeg se en uv-lygte i vandet foran mig og får lidt efter kontakt og det var Tom der var helt oppe og køre FRANK jeg så en kæmpe HØ helt sikkert 4 kg, men den var for hurtig og flere andre pæne på +50. Han var ikke til at trække op af vandet selvom planen havde været 1½ time og der nu var gået 3 :-). På vej op de sidste 150 m var der flere HØ på + 50 cm, men de havde god fart på, så min HØ var vist aftenens lykketræf.

Flere billeder

Fangsten

Art

Havørred

Vægt 2100
Længde 59
Sted Isefjorden
Fangstdato 2020-04-28
Dag/Nat Nat

Udstyr

Harpun En snarre om natten og Cayman 75 ET om dagen
Våddragt Polo Sub forza 3 bukser og Frivannnsliv evo1 overdel
Dykkermaske Hollis
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder Leaderfins glasfiber soft
Bøje Imersion Eskwad
Bøjeline Rob allen 5 m
Dykkerur Suunto Zoop Novo
Dykkerlygte Bifrost 3600
Dykkerkniv omer laser på h. ben og ekstra på bøje og mini laser i vest
Undervandskamera n/a
Handsker Salvimar 5 mm
Sokker Immersion 9 mm
Blybælte 4 kg
Bøjeline fæstnet i andet
Antal kg bly i alt 10
Andet udstyr 4 kg vest bly, 1,5 – 2 kg ankel bly, Stringer og Markeringslys på bøje, backup lygte bifrost 2000 el. DX4, ekstra harpun, et par andre småting på bøjen og vand.

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2024”

Se stillingen i konkurrencen: “Uvjægerens klubcup 2024”


Fangster er sponseret af

Forhold

Temperatur 13
Hvordan var strømmen? 0 til svag vest gående
Vind 1-3 ønø
Hvor lang tid varede dykket? 3

Så du andet spændende eller værd at bemærke?

Masser af liv rejer kutlinge, små sild, tunger i OK størrelse, men ikke som nordkysten, en lille torsk en brandmand fuldt udviklet, en hel del små men også større HØ der var rigtig gang ien enkelt mindre hornfisk.


Stem på fangsten til årets fangst

2 replies
 1. frankgellert
  frankgellert siger:

  Hej Samuel,
  Tak skal du have. Er det dig der har lavet Kingfish fiskelasso? Jeg har nemlig nogen spørgsmål omkring dens design og Morten R henviste til dig . . . hvis det altså er dig 🙂
  Mvh Frank

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *