Få koldefisk – Skrubbe fanget af frankgellert ved Sj. Odde

Alene drog gammelmandsjægeren afsted til Sj.Odde og var i vandet kl. 04 en søndag morgen i december. Vandet var 7 grader, så ikke prangende varmt. Det var udbuddet af fisk ej heller.
Vandet var stille og det var det jeg havde ventet på og sigten holdt sig på 3-4 m, så ok men ikke fantastisk. Jeg søgte lavt og dybt (3-4 m) sigtens begrænsning, så lidt panserulke, får sild enkelte mindre HØ og få mindre torsk. Hvar af begge slags havde jeg også håbet på, da jeg tidligere er blevet vel belønnet her, meeen de få eksemplare jeg så var ikke større end 15 cm. Ingen Sej der ellers ofte er på dette spot i hobetal. Der var yngel og lidt rejer i vandet, så føden burde være der.
Jeg havde i løbet af morgenen mere end 20 flade oppe til en skuffende inspektion, primært skrubber og en enkelt ising. Morgenens højdepunkt indfandt sig allerede efter 10 min i vandet på. ca 3 m, en skrubbe på ret præcist kiloet rent, hvilket man godt kan kalde en godkendt skrubbe. Det blev også morgenens eneste fisk der kom med hjem. Heldigvis nok til at man ikke kommer i kategori med @Morten Krarup NULTUR eller @Niels Klaris HVILEDAG IGEN-IGEN.
Efter 3 timer og 15 min i vandet lige knap 3,5 km på GPSen, hvor jeg havde svømmet godt til for at holde varmen var mine tæer ret kolde som i rigtig kolde. Fingre og resten af kroppen havde det helt fint og blev stivet hurtigt af med 30 englehop da jeg kom op (og havde taget blyet af 😊, man er jo ikke 25 mere).
Forplejnings Klaris og røg Morten så sig desværre ikke nødsaget til at stille med en tiltrængt gammelmandsjæger morgen komplet (de ville heller blive hjemme i deres varme seng) selvom det var både fortjent og tiltrængt. Heldigvis var onkel Kjeld sommerhus med optændt brændeovn ikke langt væk. Efter yderligere 2 timer, et par kopper kaffe og croissanter i onkels Kjeld sommerhus foran brændeovnen i Overbylyng, havde varmen igen bredt sig til mine godt prøvet morgen tæer.
Selvom det er koldt og jeg kun fik denne ene skrubbe med op og det var tidligt søndag morgen, så kan UV-jagt noget helt særligt også på denne tid af året hvis man holder af at opleve naturen helt tæt på 😊.

Fangsten

Art

Skrubbe

Vægt 1000
Længde 44
Sted Sj. Odde
Fangstdato 2020-12-06
Dag/Nat Nat

Udstyr

Harpun Fishloop
Våddragt Polo Sub Forza 3 7 mm
Dykkermaske Hollis
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder C4
Bøje eskawad flåde
Bøjeline Rob allen 10 m
Dykkerur Suunto Zoop Novo
Dykkerlygte Bifrost 3600
Dykkerkniv omer laser på h. ben og ekstra på bøje og mini laser i vest
Undervandskamera Paralenz
Handsker Immersion 5 mm
Sokker Immersion 9 mm
Blybælte 6 kg
Bøjeline fæstnet i andet
Antal kg bly i alt 10
Andet udstyr 4 kg vest bly, 2 kg ankel bly, Stringer og Markeringslys på bøje, backup lygte bifrost 2000 el. DX4, ekstra harpun, et par andre småting på bøjen og vand. Afbalanceret på lidt under 3 m. Ca. 2 kg mere end i kattegat

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Klubcup sommer 2021”

Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2021”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter 4
Temperatur 7
Dybde 3
Hvordan var strømmen? 1 km/t, S- og N-gående
Vind 5 m/s SØ
Hvor lang tid varede dykket? 195 min, 3 h 15 min

Hvad skal du evt huske til næste gang?

Sokker med varme i!

Så du andet spændende eller værd at bemærke?

Helt alene


Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *