Slethvarre fanget af frankgellert ved Nordkysten

Månen havde lige sneget sig over horisonten efter at Tom havde sagt at det ville fandeme været fedt med en Hø iaften. Herefter undslap et næsten for en gammelmandsjæger uhørligt fuck (høreapparat og vand er en dårlig kombi) fra Anføre Tom. Jeg er stadig lidt i tvivl om det var ekkoet eller lyden direkt fra munden jeg bemærkede da jeg allerede var et godt stykke ude. Faktum var imidlertid at snoren på Toms lasso var gået itu og en hurtig reparation var ikke en mulighed (kunne jeg godt mærke på vibrationen i fuckkonansen), derfor stak den ædle gammelmandsjæger naturligvis sin egen dyrebare lasso i favnen på Anføren. (Jeg lod bevidst være med at fortælle Tom at der næsten ingen ørreder ville være alligevel, så havde jeg ikke kunne holde ham i vandet af ærgrelse.
Tom fortsatte på revet tættes på land og jeg svømmede ud tæt på det rev der lå 100-150 m ude på den anden side af revlen. Fjæssinger, var betydeligt reduceret i antal blot i forhold til for 14 dage siden.
Ofte ligger der hvarr på selve revlen75-100 m ude, men sidste år var der ikke rigtig størrelse på dem man kunne finde der, så jeg svømmede længere ud og fik mig en slethvarr på 49 cm. Den strategi forfulgte jeg igen, men jeg så alligevel mest slethvar lige omkring 30 cm og lidt under. Efter 1½ time lykkedes det mig at finde en på 32,5 og 38 cm. Den sidste smuttede fra mig efter at jeg havde skåret i den, så jeg forfulgte den i 10 min før at det lykkedes mig at få den indfanget. Sådan en kan svømme stærkt selvom den var såret. Pighvar er klart lettere at håndfange, de bliver som regel liggende også selvom man røre ved dem.
Jeg svømmede ned mod Tom Ivø på ydersiden af det kystnære rev og Tom tæt under kysten, så ser jeg et stort skrubbehoved stikke op af sandet og jeg tænker den skal jeg sku’ ikke miste med den størrelse, så den fik kniven med det samme. Ak det viste så også at være en af de tyndeste jeg så den aften, men den længste jeg har nappet i år (43cm).
Jeg forsøgte at tage omkring 10 rødspætter med hænderne, et par af de mindre jeg forsøgte mig på lykkedes det med, men de fik lov at svømme igen, da jeg dermed havde bevist over for mig selv at jeg også kunne fange rødspætter med de behandskede hænder. Dem der var store omkring 40 cm syntes bare at jeg var for langsom.
Heldigvis kom et par tunger for min vej så de kom med den en afdem over 40 cm så den var fin.
Tom havde også godt held i sprøjten, særligt til konkurrencen, en flot rødspætte på 41 cm og en klart godkendt slethvarr, ikke sådan noget barnemord som Christoffer Christoffer og Rune Hven-Jensen udøver.
Med Toms ene og Franks to sletvarre har vi i princippet fuldt hus på slethvarre i konkurrencen, plus Toms rødspætte gav fuldthus for denne art, ja det var godt nok Niels Klaris opgave, men da han havde valgt at gå i eksil på Bornholm og jr Mikkel Klaris ikke gør megen væsen af sig måtte anføren jo selv træde i karakter selvom coach Morten Krarup siger noget andet.
En aften uden den store tilstedeværelse af Hø, ganske vidst så vi måske en håndfuld små og en enkelt på 1-1½ kg så i sandhed en sløj Hø aften. Der var masser af 0,5-1,5 km/t strøm selvom fcoo havde indikeret nul strøm.

Flere billeder

Fangsten

Art

Slethvarre

Vægt 632
Længde 38
Sted Nordkysten
Fangstdato 2021-08-25
Dag/Nat Nat
Flere Fangster
Art Skrubbe
Hvor mange? 1
Art Tunge
Hvor mange? 2
Samlet fangst (kg) 3

Udstyr

Harpun Fishloop ny version
Våddragt Polo Sub Forza 3 7 mm
Dykkermaske Hollis
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder C4
Bøje eskawad flåde
Bøjeline Rob allen 10 m
Dykkerur Suunto Zoop Novo
Dykkerlygte Bifrost 3600
Dykkerkniv omer laser på h. ben og ekstra på bøje og mini laser i vest
Undervandskamera Paralenz
Handsker Imersion 5 mm
Sokker Imersion 9 mm
Blybælte 7 kg
Bøjeline fæstnet i andet
Antal kg bly i alt 10,5
Andet udstyr 3,5 kg vest bly, 1 kg ankel bly, Stringer og Markeringslys på bøje, backup lygte bifrost 2000 el. DX4, ekstra harpun, et par andre småting på bøjen og vand. Afbalanceret på lige omkring 3 m. Tilpasset øresund

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Klubcup sommer 2021”

Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2021”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter 7
Dybde 4
Hvordan var strømmen? 0,5 – 1,5 km/t
Vind 2-4 m/s fra V
Hvor lang tid varede dykket? 3 timer

Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *