Havørred fanget af Elastikspyddet om natten

Nordsjælland d. 9.9.18
kl. ca. 19.30
Fisken drejer sig, så den står med halen lige mod mig. Jeg ligger ”tålmodigt” og venter på at den igen bevæger sig. Sigten er ringe, men der er ingen tvivl om at det er en havørred. Form og hale har afsløret den. Fisken drejer sig igen. Lige ud for mig ligger siluetten skarp og klar. maks 2 meter foran mig. Egentligt ville jeg gerne ånde ud og holde vejret, ligesom man skal gøre når man affyrer et ballistisk våben, men det gør det ikke. I stedet trykker jeg langsomt, langsomt på aftrækkeren og spyddet borer sig dybt ind i, og næsten igennem fisken.
Kors den bliver vred, jeg må, mens jeg går op efter luft, se til at Hø’en stikker af med min harpun og min bøje. Næsten i trance finder jeg luft og fokus, hvorefter jeg ser mig om efter min bøje der flyder stille og roligt ud på lidt dybere vand.
Jeg følger linen, finder harpunen og ser nu for første gang fisken, der har lagt sig stille på bunden. Den har krog og nogen tegning, der minder mig om at fredningssæsonen for ørreder bør træde i kraft nu, hvis der kommer sådan en sæson. (Ligesom på Bornholm) Jeg går ned til fisken, men den er stadig sur.
Efter ca. ti minutters ballade, hvor jeg flere gange var lige ved at få ram på dyret med min kniv, lykkedes det endelig at få afgjort sagen.

Fangsten

Art

Havørred

Vægt 6850
Længde 87
Fangstdato 2018-11-06
Dag/Nat Nat

Udstyr

Harpun Beuchat Marlin Carbon HD 85
Våddragt 7 MM CRESSI TRACINA MED HIGH WAIST


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2024”

Se stillingen i konkurrencen: “Uvjægerens klubcup 2024”


Fangster er sponseret af


Stem på fangsten til årets fangst

8 replies
 1. Bjarni de Molade
  Bjarni de Molade siger:

  Tillykke med fisken 🏹👍👍🏹🏹

  Undskyld men er den ikke nærmere 86cm i følge tommestokken?? Der står 70 cm i rapporten 🙂

  Dyk og pløk

  Svar
 2. Jesper Nordin
  Jesper Nordin siger:

  En ørred på 70cm der vejer 6.8 kg ser ikke sådan ud. Sådan en fisk ville se enormt tyk ud.
  6.8kg/70cm vil give en konditionsfaktor på 2, altså en rigtig tyksak, hvilket din ørred ikke er hvis man skal tro billedet.
  Enten er den en hel del længere, eller du har sat vægten til pund i stedet for kilo? (Det sker ofte at folk begår den fejl).
  I stedet for 6.8 altså 3.4kg, hvilket ville gi en konditionsfaktor på 1, hvilket virker mere rigtigt i forhold til den form fisken har.
  Eller er den længere end 70cm?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *