Havørred fanget af kalleS. ved Stevns

En drøm om en stor blankfisk, skudt med Polespear kom til virkelighed på min sidste tur på revet. Jeg svømmede en stor distance, og pürchede mellem blæretangen med mit nye JBL Polespear stolt førende som en fane. Efter 2,5 timers uafbrudt koncentreret jagt på den store blanke overspringer, kom der en skygge af sølv til syne. Jeg måtte svømme roligt imod fisken, som kom majestætisk svømmede. Jeg holdt vejret, og fisk den tæt nok på at jeg kunne sende spyddet afsted mod fisk, og ramte den med et solidt gennemgående skud. Fisken gik amok, og trak mig nærmest rundt. Et voldsomt “stød” af adrenalin fløj rundt I kroppen, imens at jeg prøvede at få kontrol over den utrolig stærke fisk. Heldigvis var slip-tippen fra Polespearet foldet korrekt ud, således kunne jeg ud trætte fisken hurtig, og aflive den med et hurtigt stik med kniv gennem hovedet. En kamp og situation som jeg aldrig vil glemme. Med det nye EU forbud mod undervandsjagt om natten med lygte, kan jeg kun sige at jeg har nydt hvert et øjeblik af mine ture om natten. Det har givet mig en anden forståelse af fiskenes adfærd, og gjort mig til en bedre Uvjæger, at have haft de oplevelser og erfaringer med i kufferten… Så fremover bliver det Aspetto og dagspürch hvilket nok skal give frisk havørred på bordet. Kalle over”n”out

Flere billeder

Fangsten

Art

Havørred

Vægt4760
Længde74
StedStevns
Fangstdato2019-02-28
Dag/NatNat

Udstyr

HarpunJBL Shaka polespear
VåddragtFrivannsliv EVO 2
DykkermaskeFrivannsliv Vidsyn
SnorkelFrivannsliv Flexi
SvømmefødderFrivannsliv DiveR / hunting together
BøjeFRIVANNSLIV Torpedo model A
BøjelineFrivannsliv signal Gul
DykkerurSporasub SP1
UndervandskameraGoPro Hero 3+
HandskerFrivannsliv softgrib
SokkerFivannsliv Native 7mm
Bøjeline fæstnet i harpunen
Antal kg bly i alt7 kilo


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish sommercup 2020”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter3
Temperatur4
Dybde1
VindSvag
Hvor lang tid varede dykket?3

Stem på fangsten til årets fangst

1 svar
 1. Frederiksen
  Frederiksen siger:

  Jeg er ret imponeret, og den er godt nok flot :-).
  Jeg bruger selv et polespear (Salvimar 160 cm), som er fint og handy til fladfisk, men jeg er ikke sikker på, at jeg har power nok til fisk i den størrelse medmindre, jeg er helt på skudhold.
  Hvor har du købt dit JBL-spyd? Og gør det en forskel med et tungere/længere spyd? Hvad er cirka rækkevidden med dit spyd?

  Mange hilsener Per F.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *