Gensyn? – Pighvar fanget af Laura ved Røsnæs

Fredag efter arbejde gik turen til Røsnæs. Målet var shelteren på spidsen, men nogen var kommer os i forkøbet. Der blev i stedet slået fiskelejr lidt længere nede af sydkysten hvor der var helt fladt vand. Det blev ikke til andet end én mindre skrubbe til røgeovnen til aftensmaden (skal stadig ikke nyde noget af at stikke fjæsinger, som ser ellers var nogle fine eksemplarer af derude).

Omkring midnat blev det til endnu et dyk, vinden var gået mere i vest, men der var tilgengæld kommet mange flere skrubber, en mindre tunge og flere mindre ørreder frem. Fandt også en kæmpe pighvar under sandet som jeg tog med den ene hånd, for ikke at aflive den, da vi ikke rigtig havde mulighed for køling. Pighvaren, som vejede mindst (!) 2 kg, vristede sig ud af mit greb, men det lykkedes mig at følge den lidt, miste den af syne og genfinde den igen, dog stadig uden egentlig mulighed for at tage den med op uden at fordærve den. Da jeg ville kalde på min makker, for i det mindste at vise ham den, mistede jeg den igen i de mørke bølger og jeg gav op og gik op for at få en øl i stedet.

Efter et par timer i soveposen har pighvaren vokset sig til mindst 2,5 kg i mit hoved og jeg må i vandet igen. Solen er netop stået op, men forhåbentlig kan jeg lige nå at få et glimt af monsteret inden den trækker ud på dybere vand. … Den er der heldigvis stadig, det tager mig 15 minutter at genfinde den og denne gang bliver den altså stukket trods manglende kølemuligheder. Men hov!? Er det mon pighvaren fra natten før, eller hvorfor vejer den nu under 2 kg?

Fangsten

Art

Pighvar

Vægt 1875
Længde 43
Sted Røsnæs
Fangstdato 2021-07-17
Dag/Nat Dag

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Klubcup sommer 2021”

Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2021”


Fangster er sponseret af

Hvad skal du evt huske til næste gang?

Generator til at holde kølebokse kørende 😉


Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *