Første Havtaske – Havtaske fanget af michael-christensen ved Skagen, Sydmolen om dagen

Denne gang skulle turen gå til Skagen. Efter et par dage med rolige forhold og vind fra vest skulle der gerne være okay sigt. En kammerat og jeg hoppede i kort efter tidevandet havde været oppe på sit højeste. Jeg kommer i vandet. Harpunen er endnu ikke ladt. Som så mange gange før tager jeg lidt vand i masken, får den skyllet igennem. Så dykker jeg ned for at få det sidste luft ud af dragten og lige se hvordan sigten er længere nede. Da jeg når 2-3 meter ned ser jeg den nede på bunden, en kæmpestor havtaske! Den lå i dyndet tæt hvor stene begyndte at stable sig op. Det skal siges den kun lå på 4 meter vand, ifølge mit ur. Min første tanke var at den nok egentlig var død og var skyllet ind på det lave vand. Troede egentlig ikke de opholdte sig på så lavt vand i danske farvande. Jeg ville vise den til min kammerat, så prikkede den igennem underkæben. Fandt derpå relativt hurtigt ud af bæstet var i live. Hvad gør man så nu?! Der sad lige knap 6,6 kilo fisk med skarpe tænder og bed i min harpun. Mit spyd sad igennem underkæben, den havde slugt det yderste af min harpun og kunne ikke trække den ud. Op til overfladen. Havde ikke lyst til at få fingrene i nærheden af den mund. Med harpunen mellem mine ben, den ene hånd fast om halen på fisken, fik jeg fat i min kniv med den anden hånd og stak den. Det var noget af en kamp at aflive fisken desværre. Jeg endte med at måtte stikke den et par gange mellem øjnene før den stoppede med at spjætte alt for meget. Så blev den ellers sat fikseret til min bøje da jeg ikke brød mig videre om den mund i nærheden af min krop.
Efter denne fine lille kamp kunne jeg så lade min harpun og starte den egentlige jagt. Det bliver helt sikkert en tur jeg ikke glemmer!
Til billedet af fisken i spanden på vægten: Vægten er nulstillet således spandes vægt ikke er med, det er udelukkende fiskens vægt.

Flere billeder

Fangsten

Art

Havtaske

Vægt6624
Længde79
StedSkagen, Sydmolen
Fangstdato2019-06-23
Dag/NatDag

Udstyr

HarpunOmer Cayman E.T. 95
VåddragtOmer Holo Stone 7mm
DykkermaskeOmer Bandit
SnorkelBlød sort gummi, billig
SvømmefødderOmer Stingray
BøjeOmer Atoll
Bøjeline4mm Murersnor
DykkerurSuunto D4i Novo
DykkerlygteMagic Shine MJ-878
DykkerknivOmer Mini Laser
UndervandskameraGoPro Hero 6
HandskerOmer Spider 5mm
SokkerOmer Spider 5mm
BlybælteGummibælte
Bøjeline fæstnet i andet
Antal kg bly i alt8
Andet udstyrHar et net (Et af dem hvor der tidligere har været maske/snorkel i) i en af bøjens lommer i tilfælde af man skulle falde over nogle krabber eller muslinger.


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish sommercup 2020”


Fangster er sponseret af

Forhold

Sigtbarhed i meter4
Temperatur14
Dybde4
Hvordan var strømmen?Der var okay stærk strøm ud langs molen. Det ville have været en kamp at svømme imod. Vi mødte heldigvis en lystfisker der var ude i båd for at kigge til sine roser. Han gav et lift tilbage til stranden. Win.
Vind3-5m/s v
Hvor lang tid varede dykket?2:15

Hvad skal du evt huske til næste gang?

Ikke stik Havtasker igennem munden i troen om de er døde.

Så du andet spændende eller værd at bemærke?

Turen stod ellers på lidt Sej, små, en enkelt så okay ud, men var uden for rækkevidde. Et par mindre skrubber hist og her. Taskekrabber. Stimer af sildeyngel og tobis. En god sjat lystfiskere stod ude på molen.


Stem på fangsten til årets fangst11

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *