Havørred fanget af SuneRahbek ved Spot x

Jeg havde været afsted natten forinden – den første 1 1/2 time, på den tur, havde jeg ikke set nogle anstændige havørreder, og derfor besluttede jeg mig for at finde en håndfuld gode flade i stedet. Med hovedet, tankerne og lyset mod sandbunden, så jeg til min store overraskelse, en KÆMPE havørrede (+7kg) hænge, sovende, over en stor sten. Jeg retter harpunen lige imod den, og lader stille lyset glide hen langs bagenden af fisken. YES, den er hjemme – når jeg at tænke … jeg glæder mig allerede til at mærke kræfterne i den enorme fisk. “Piffff” … WTF?? Forbier – med harpunen rettet lige imod den. Det sker ALDRIG! Hrmpf – kæmpeskuffelse! Kun 5 minutter senere, ser jeg endnu en stor HØ. Ikke så stor som den første, men i hvert fald omkring de 4kg. Perfekt, så var der da i det mindste et plaster på såret til mig – “Pifff” – WHAAAAAAAAT T.. F….!!!???. Forbier IGEN! Overvejer at rette harpunen mod tindingen i stedet, men besinder mig. Hmm … nåmen, jeg havde nået at samle en fin håndfuld flade, og det måtte så være det. 1 minut før jeg bevæger mig imod land, ser jeg en 3. og ok (2kg) HØ. Harpunen på – god tid, den svømmer i sin egen lykkelige ørredboble – “Pifff” – AAARGH! Ok, that’s it jeg skal åbenbart i seng.
Da jeg smider elastikken på harpunen efter sidste skud, springer min bungee … AHA! – r..tur!!

Derfor, med lidt for lidt søvn under vesten, tager jeg ud igen næste nat. Nu med velfungerende harpun! Sigten er væsentligt ringere og strømmen er meget kraftig. Men jeg ser 2 pæne havørreder, som er udenfor skudhold, på vejen imod strømmen – ellers ingen anstændige fisk. Efter 2 timers hård modstrøm, zigzagger jeg tilbage imod strømmen – finnerne næsten forrest, sidelæns style. Jeg finder de 2 ørreder, eller nogle der ligner 🙂 Og får dem på stringeren, hurra – harpunen og sigtet er ok, pyyh! På det sidste korte stræk mod land, står denne fine HØ – og det bliver det sidste plaster på såret i denne omgang.

En helfrustrerende tur, og en halvfrustrerende tur, med lykkelig afslutning, trods alt.

Note to self igen igen: tjek dit grej!

Flere billeder

Fangsten

Art

Havørred

Vægt 3700
Længde 75
Sted Spot x
Fangstdato 2019-08-12
Dag/Nat Nat
Samlet fangst (kg) 8

Udstyr

Harpun Roisub Fusion1

Klub

Klub Havodderen


Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2024”

Se stillingen i konkurrencen: “Uvjægerens klubcup 2024”


Fangster er sponseret af

Hvad skal du evt huske til næste gang?

Tjek at grejet fungerer!!!


Stem på fangsten til årets fangst

6 replies
 1. MartinJorgensen
  MartinJorgensen siger:

  Det samme er sket for mig. Dengang skyldes det et skævt spyd. Har du kontrolleret, at dit spyd er lige? Det kan gøres ved at rulle det henover to plane overflader. Spyd er i min optik en slidgenstand, der skal kontrolleres og eventuelt udskiftes løbende.
  Tillykke med fangsten 🙂

  Svar
  • Sune Rahbek
   Sune Rahbek siger:

   Hmm, ja, der er fisk nok, og spots nok til alle. Du skal bare ud og finde dem, det er en del af gamet, og noget af det der gør det sjovt, synes jeg 🙂

   Problemet var, at med en halvflad bungee, blev spydet ikke holdt til harpunen, og lettede derfor så snart det blev skudt afsted. Ny bungee – og nu skyder den helt som den skal 🙂

   Svar
   • MartinJorgensen
    MartinJorgensen siger:

    Det er en tilgang til det 🙂 Jeg er uenig, men det skal der også være plads til.

    Aha, det giver mening. Godt du fandt en løsning. Jeg har haft problemer med flere forskellige bungees – gummiet mørner og knækker. Dog har Rob Allens med det blå gummi altid holdt.

    Svar
    • SuneRahbek
     SuneRahbek siger:

     Ja, det er den jeg bruger nu. Jeg er ikke så tosset med at der er metal på min bungee, da det altid går i forbindelse med gummiet, så det bliver træls snasket 🙂 Men jeg havde ikke lige tid til at lave den selv, så det må være sådan for nu.

     Svar
     • MartinJorgensen
      MartinJorgensen siger:

      Med Rob Allens skulle du gerne undgå det 🙂 Det har jeg i hvert fald på de 5 harpuner jeg har rigget med den.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *