UV-J.jpg

Har du skudt en Rimte og gruer nu for at skulle spise den? Fortvivl ej!

UV-J.jpg

Jeg har efterhånden set en del indlæg om folk som har skudt Rimter i den tro at det var en anden fisk, og siden hen er blevet svært skuffede over at finde ud af at det er en såkaldt “skidtfisk” som eftersigende ikke skulle være værd at sætte tænderne i.

Jeg fangede min første pelagiske fisk for et par uger siden hvilket viste sig at være en Rimte på 2,5 kg. Den røg direkte i fryseren mens jeg gik i tænkeboks og ledte efter opskrifter. Men tro det eller ej, selv Google giver op på Rimte!

. I går fangede jeg så min anden Rimte, igen en pæn størrelse, formentlig o. 3 kg. Det skal siges at jeg begge gange ikke har kunnet nå at identificere fisken ordentligt da fisken har overrasket mig og kun givet mig et kort vindue til at agere.

Nu kommer så den interessante del som jeg håber at jeg kan give videre. Jeg rejser en del i Kina hvor jeg gentagne gange er blevet budt på alverdens fisk, herunder også en del karpe fisk ala Rimten, som er tilberedt med stærk sauce og på en måde som gør at benene forholdsvis kan sorteres fra hvis man tager små bidder ad gangen (spisepinde kan anbefales).

Jeg har i dag serveret Rimte tilberedt med en Kinesisk opskrift i en chili/bønne marinade med ingefær og hvidløg og hele selskabet spiste den med velbehag til trods for en del ben der måtte sorteres fra.

Alle ingredienserne kan købes i hvilket som helst Asiatisk eller Kinesisk marked (ligger en del i Kbh), og retten tager bare 25-30 minutter at lave. Opskriften kan følges på flg. link: http://www.youtube.com/watch?v=O_YwUGnsxug

Konklusion: Rimte er helt sikker ikke den bedste spise fisk i DK men kan SAGTENS spises hvis man tilbereder den ordentligt. Herunder et par billeder fra processen.

Go’ pinse mandag til alle i morgen!

Mvh Anders

b2ap3_thumbnail_foto-1.JPG

b2ap3_thumbnail_foto.JPG

b2ap3_thumbnail_foto-2.JPG

Der er ingen der har givet stjerner... vil du?
Please wait...
0 replies

Skriv en kommentar

Har du noget at sige?
Du er meget velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *