Lygte-2.jpg

Mit første dyk med Magicshine MJ-878

Lygte-2.jpg

Nu har indviet min MJ-878 på mit første nat dyk, det var en skræmmende god oplevelse! 

Jeg fik ikke noget med hjem, men det var et af de mest spændende og overraskende dyk jeg har haft.

Jeg startede ved solnedgang og alt var dødt, der var bogstaveligt talt ingen liv, sigtbarheden var en 4-5 menter, så det var udemærket. Vandtemperaturen lå på ca. på 1,6. 

Jeg gik i vandet ved solnedgang, efter en halv time havde mørket lagt sig og med ét var der masser af liv, alt fra rejer, skrubber, fjæsing og et væld af ålekvabber, jeg så omkring 20 af dem i løbet af 10 min. Fantastisk!

,b2ap3_thumbnail_lkvabbe.JPG

Jeg har hørt, man kan fange flade med hænderne, men jeg har aldrig selv kunne gøre det. Denne gang lykkedes det! Den fine fætter lå og godtede sig i sandet, jeg kunne stille og roligt samle den op. Det var en fin, en tynd lille skrubbe der lige havde målet, som tak for godt samarbejde fik den dog lov til at svømme videre.

Jeg kan varmt anbefale folk, der ikke har prøvet at natdykke at kaste sig ud i det. Der er virkelig stor forskel på at dykke om dagen og om natten.

Jeg var en smugle nervøs i starten, så jeg var utrolig glad for, at min lygte havde 2200 lumen, og jeg kunne starte med at køre fuld skrue på kanonen. Men efter den første mystik havde fortaget sig, kunne jeg begynde at slappe mere af, og 50% lysstyrke var rigeligt. Dog oplevede jeg et par gange, at hjertet lige fløj op i halsen, da jeg hele tiden kunne se én skygge svømme hurtigt forbi lyskeglen i højre siden. Det kunne jo havde været en ørred… men det var bare spidsen af min harpun, der lige blev fanget i lyset. Men spændende var det og adrenalinen pumpede dejligt rundt i kroppen.

Lygten er stor og lidt uhåndterbar i nogle situationer, men efter nogle gange tror jeg, man får sig en rutine. Vægten er efter min mening fin, den vejer 1226g, men i vandet synes det ikke af noget særligt. Lysmængden var mere end rigelig, men jeg er  glad for, at jeg kan give den fuld styrke, det gav større trykhed, i hvert fald for mig som ny.

Magnetbåndet, er nemt at finde ud af. Pilen, der indikere indstillingen på lysstyrken,  er ikke nem at se. Men jeg havde heller ikke brug at kunne se den, for man bliver hurtigt fortrolig med, hvordan det fungerer.

Kvaliteten, virker fin af en Kina lygte, nu har jeg heller ikke haft æren af at have en Wisedive i hånden, men jeg havde ikke forventet mig mere. Det eneste er at magnetbåndet, som bruges til at tænde lygten med, virker en smugle skrøbelig og jeg tror man skal være opmærksom på, at der ikke kommer for meget sand i den.

De medfølgende O-ringe, skal smøres efter behov. Man skal sørge for de altid har et tyndt lag silikonefedt, så de ikke tørrer ud og mørner. Silikonefedtet medfølger ikke, men det kan købes hos diverse byggemarkeder.

Jeg lavede en test af batteriet, den vejledende batteri tid var + -2 timer på fuld styrke

MJ 878

55% Batteri (lyser rødt )

 

10% Batteri (blinker rødt)

 

0% Batteri (slukker)

 

100% Lysstyrke

00:50:13 min

01:31:43 min

01:48:42 min

50% Lysstyrke

01:55:53 min

03:19:58 min

03:31:23 min

25% Lysstyrke

07:00:16 min

08:24:23 min

08:41:10 min

Opladning omkring 6 timer.

Sjovt nok virker det som om lysindikatoren ikke er helt stabil, da der uanset hvilken lysstyrke der bruges, kun er omkring 15 min. fra den blinker rødt til den går ud. Ikke noget stort problem, men man skal bare ikke tro, man kan forlænge dykket, ved at skrue ned for lysstyrken efter den er begyndt at blinke.

Selve lyskeglen på lygten er jeg rigtig glad for. Lyser rigtig fint i vandet.

25% Lysstyrke:

b2ap3_thumbnail_25_20130411-211633_1.jpg

50% Lysstyrke:

b2ap3_thumbnail_101_20130411-211806_1.jpg

100% Lysstyrke:

b2ap3_thumbnail_100_20130411-211646_1.jpg

Lygten:

b2ap3_thumbnail_Lygte-2.jpg

Hele Pakken:

b2ap3_thumbnail_St-3_20130411-212545_1.jpg

 

4 replies
 1. Søren Plejdrup
  Søren Plejdrup siger:

  Så kom den! Helt klart ventetiden værd, super god anmeldelse! – mere af den slags tak :)…
  Den skal vel bare bestilles 🙂

  Svar
 2. Magnus Skyt Høj
  Magnus Skyt Høj siger:

  Jeg har den samme og er overrasket over hvor god den er. Du siger det er en Kina lygte, det kan jeg ikke rigtig nikke genkendende til. Jeg synes det er fantastisk kvalitet, den gør nat til dag. Købte den på Ebay i Tyskland for 1800 kr.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *