Riffe Competitor Series #33”

Da jeg for nylig har anskaffet mig en Riffe Competitior størrelse 33” tænkte jeg at jeg ville lave en anmeldelse af ”bæstet”.

 

Førstehåndsintrykket er godt, faktisk næsten overvæ

ldende. De smukke linjer, de lækre hånd forarbejdede stykker teak, der nænsomt er sat sammen og over en lang og tidskrævende proces står tilbage som færdigt produkt, nærmest skriger til at man med meget kort frekvens tager harpunen op og mærker på den og stryger den langs årerne.

Men hvordan er den så ”live” spørger man sig selv? Er det som at købe en Maserati med en plæneklipper motor i, eller er der sammenhæng mellem udseende og performance. Det vil jeg forsøge at give min egen personlige skildring af.

Brugervenlighed: Riffe leverer som regel deres harpuner med en ”Threaded” eller ”Hawaiian” lineføring. Jeg har valgt med ”Hawaiian”, da jeg personligt synes det den letteste metode og det fungerer altså bare. Ved ladning klikkes spyddet ned i sikringen, linen føres op langs spyddet, ned under harpunspidsen hen over spyddet (så det ligger fast ned i spyd rillen for god præcision), tilbage ned til lineholderen og hen til den medfølgende bungee. Selv med en 7mm handske lades der let.

Præcision: Jeg vil ikke betegne mig selv som en cross eyed old woman, men har et par gange misset et par oplagte mål. Grunden er at selve sigtet på Riffen efter min mening ikke er lavet optimalt. De to ”Gorillasling” elastikker blokerer for synet til spydspidsen så man ikke kan sigte som hvis der var frit udsyn. I stedet gør man som når man skyder lerduer – man peger mod målet og kan indøve vinklerne. Jeg har læst flere steder om denne problem stilling og facit er, at sigtet er noget man må lære sig til over tiden.

Pris: Hvis man ser på billederne ser den jo ganske nem og ligetil ud. Og det er den, det er et stykke meget basalt stykke legetøj. Et par stykker træ sat sammen, en sikrings mekanisme, et par rustfrie beslag, laddeplade og et plastichåndtag. Og det er her prisen kommer ind i billedet. Bæstet koster ca. 3500,- Dkr. Og det er måske umiddelbart lige i overkanten af hvad den er værd. Men med tanke på, at den er 100 % håndlavet og hver enhed er unik med serienummer kommer prisen til sin ret. Det er muligt at man kan få harpuner af samme kvalitet til en billigere penge, men ekslusiviteten og charmen får man ikke som med ”custom made” isenkram.

Opsummering: Riffe Competitior Series har i de 5 måneder jeg har haft den givet mig en masse gode oplevelser med UV-Jagt. Det især fordi der aldrig har været drift fejl med den. Den er let at lade og skyder, når man lærer den at kende, ganske præcist. Grunden til at den ikke får absolut topkarakter er, at den skal behandles lidt som en engelsk sportsvogn. Den skal af og til have lidt olie og evt. slibes lidt ned og det er ikke alle der synes om dette.

Dom: Ud af 5 spyd mulige får Riffen 4 Spyd (med pil op) herfra og et venligt klask bagi J


 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *