UV-Jagt på Langeland 13/5-2012

Vi havde længe i vores Dyk og Pløk gruppe sludret om at tage en tur til lidt mere afsides beliggende jagtmarker og da “Morfar” har et sommerhus på Langeland var det temmelig indlysende hvor næste destination skulle være. “Morfar” havde op til flere gange meldt den op med storslåede beretninger om fangster der ikke var til at begribe for almindelige dødelige 🙂

Reference er blandt andet denne film, som viser en tidligere UV-jagt af Morfar 😉
http://www.youtube.com/watch?v=O0zYFMKAdtU&feature=g-upl
Vi sadlede op søndag formiddag og ramte Langeland omkring middagstid. En hurtig frokost og så ellers i gearet.

Vinden havde været temmelig shaky dagene op til og vi havde faktisk ikke optimale forhold, men hvor der er en vilje er der en vej. Dvs. solrig men med ca. 9 m/s sydvesten vind kunne det ikke gå helt galt. Vi kiggede derfor på østkysten af Langeland, og da sommerhuset ligger en spytklat fra østlige Strand hoppede vi i omkring Vindeby. Området er præget af primært sandbund, men også mindre rev af muslinger/tang i høfder derudaf. Ikke helt ringe 🙂
I vandkanten var der fesen sigt idet tang og grums var hvirvlet godt og grundigt op så da det “lysnede op” længere ude begyndte adrenalinet at fyre rundt i kroppen. Så adskillige hornfisk (som man kunne tage med hænderne) et par småtorsk, men det der stjal billedet var mængden og størrelsen af de flade. Primært skrubber op til 45 cm og godt fede – til forskel for de skinny bitches der ligger udenfor Københavns området. Morfar havde en oplagt mulighed for at skyde en ca. 4 kg. torsk, men missede 🙁
Efter ca. 2 timer i vandet mødtes vi i vandkanten og gjorde status: 8 store flade og ca. 2 kg. fine blåmuslinger 🙂
Nåh, men hjem og dels rengøre fiskene og så ellers gøre klar til aftendykket hjemme i sommerhuset. Med en Refsvindinge Ale no. 16 ved vores sider blev fiskene let rensede og filetterede og muslingerne skrubbede

BONUS: Der kommer iøvrigt inden længe en guide til hvordan man filetterer sine fisk så man mindsker spildet.
Så var der lige lidt tid til at restituere ovenpå et fysisk krævende dyk og med tanke på at vejret ikke ifølge dmi skulle ændre sig sønderligt gjorde et hvil og en optankning af mad og drikke godt. Vi arbejder pt. på at finde den mest korrekte metode til at måle hvor meget man i grunden i gennemsnit forbrænder pr. dyk. Viden man kan bruge til bl.a. at vurdere hvor meget man skal spise op til/efter et dyk og ikke mindst om man bør tage dykket!
Da vi havde spist, var godt udhvilede og vejret havde artet sig gjorde vi klar til næste dyk – denne gang kiggede vi mod Spodsbjerg moleanlægget. ved 21.30 tiden drog vi atter afsted og riggede til ved Spodsbjerg moleanlægget. Det skulle senere vise sig at være en fejl iden sigten var latterlig og at der ikke var dybt nok. Det var iøvrigt så småt at vi på ca. 30 min. nåede helt ud forenden af anlægget og tilbage igen. Vi så måske 20 små ørreder og Morfar fik en tang torsk, men derudover er der ikke grund til at bruge sendetid på dette område. Vi stod med en pænt flad fornemmelse og tænkte: Hvad nu?? Efter lidt parlamentering frem og tilbage besluttede vi at vende tilbage til samme område vi hadve dykket tidligere på dagen – denne gang inde ved kysten for at se om ikke der skulle stå en enkelt ørred eller 2 og måske et par torsk…
Lad mig sige det sådan her: På trods af sygt ringe sigt var der jackpot for både Morfar og Frøsig: 11 torsk og en enkelt ørred var resultatet af ca. 1 times jagt. Hold nu kæft hvor var det fedt – sidder med en lille pjort på og tænker på hvordan det kunne have gået hvis vi rent faktisk kunne have set noget!

Efter at have stået og klappet hinanden på ryggen over hvor vlidt det havde været skyndte vi os hjem i kurven – det var blevet ret sent – der stod 2.35 på mit ur da jeg tørnede ind.
Dagen derefter forsøgte vi os om dagen på vestsiden af Langeland – lidt nord for Rudkøbing, men ringe resultat – så intet, hørte intet så det var en fuser.
Vi smuttede derfor hjem ganske hurtigt hjem og fik rengjort udstyret.
Resten af dagen chillede vi igennem og nørdede lidt udstyr og sagde farvel og tak for denne gang til generøse Langeland.
Helt sikkert et site der er anbefalelsesværdigt hvis man vil have stort udbytte – det kræver dog en del forberedelse i udvælgelse af dykke områder, aller helst lokalkendskab til berømte sites.

Hvad har I af promoveringer I ønsker at komme med på Langeland og omegn – skriv en kommentar så tager vi den op til debat!?

 

2 replies
 1. Rasmus Skovbo
  Rasmus Skovbo siger:

  fed blog.

  Men jeg er blevet slagtet fordi jeg har taget 7hø, og her er billeder af 11 torsk og en hø ? på to mennesker på 1 time, jeg skød 7hø på 3,5 timer mens min far tog 5 det giver også 12 fisk, og det er jeg blevet kritiseret for, at det er massedrab osv…

  Hvad mener i ? er jeres også massedrab ? og skal mit forum slettes ? i så fald, så skal denne blog jo også ? da de der kritisere fangsten her inde, mener at andre ude fra kan blive sure over det.

  Jeg vil gerne sige tillykke med den flotte fangst, og jeg vil håbe dette kan blive bragt i orden, for jeg vil ikke sidde og uploade et billede af 1 fisk men vide jeg har taget 5.. det ligger ikke til mig at lyve om sådanne, og derfor vil jeg hellere vise hvor heldig jeg er.

  Hvad mener i drenge ?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *