• Forfatter
    Indlæg
  • #11321

    Var ude i forgårs og fik tunge, pighvar og skrubber – mens kødet fra både tunge og pighver var dejlig fast,var kødet fra 4 af de 5 skrubber noget kedeligt slattent noget. Nogle tynde bløde skrubber – og slet ikke som dem fra i sommer. Jeg troede kun, at det var om foråret at kødet fra skrubber var nærmes uspiseligt – men det må jeg sige, at oplevelse også var i går.

    Er det normalt for sæsonnen – eller bare mig der har været uheldig?

  • #11333

    Erik Bøjsen
    Deltager

    Hej, tror du har været uheldig de 7 skrubber jeg skød sidste weekend var rigtig fine, både tykke og fast i kødet – du må have fået ram på nogen der var på skrump 😆

    /Dekker

  • #11335

    Jeg havde samme oplevelse som Alan, rensede 5 skrubber, en af dem var simpelthen så klam og slatten af den røg direkte i skraldespanden. Er der nogen som kan komme med et skud på grunden hertil??? Fiskene var fra Nordsjælland (har også oplevet det med en tunge)

  • #11361

    Tom
    Deltager

    Jeg har oplevet det samme som Alan i Øresund forleden. Skød min hidtil største skrubbe, men da den kom på køkkenbordet var den totalt mager. ØV

  • #11455

    Mads Broe
    Deltager

    Jeg har også oplevet skrubber som var lige til skraldespanden, men sjovt nok kun skrubber, hvilket er årsagen til at jeg ikke vil røre dem med en anden mand’s ildtang uanset hvordan de så ser ud…

  • #11463

    Anders
    Deltager

    Jeg skød en rødspætte på 40cm+ her i søndags. Glæden var stor, lige indtil jeg opdagede, at den var ekstremt tynd, samt havde enkelte mindre gule knopper. Den var uden tvivl syg.

    Mon det er på omgang?

    Min makker skød selv 10-15 skrubber her i weekenden. Kan kom med samme melding. Lidt tynde og med slattent kød.

  • #11475

    trawler
    Deltager

    skrubben kommer ind i foråret for at komme sig oven på gydningen, tungerne gyder hen på sommeren, i begge tilfælde kan man ret let fange udlegede fisk (de er sjældent nogen større udfordring, lettere end én let fladfisk), som er af ringe spise kvalitet. De fleste skrubberne bør nu nok være kommet sig nu eller være gået til, men der er nogle af dem som ikke har nået at komme i form, måske de burde have været gået til, eller også er de langsomt på vej til det.

    man kan nogenlunde se om en skrubbe (eller anden fladfisk), er noget værd; formen skal være jævn “rund”, ikke for rhombe-formet / kantet, den skal ikke have større buler ind- eller udad, har den pletter / sår, den skal tilpas fyldig/tyk ud. En del af de helt store skrubber er også på vej retur i livet, jeg syntes helt klart mellemstørrelsen eller lidt under, har bedst spiseværdi, til trods for at det ikke giver de store fileter.

    er det nat kan man jo tage dem med hånden og tjekke, om dagen må man forsøge at benytte det ekstra lys til at tjekke bedre efter, det er træls at skyde noget til skraldespanden.

  • #11585

    I gemmen de sidste par år er problemet med tynde skrubber især ved nordkysten blevet værre. Det virker som om de er syge, hvad det præcist er vides ikke. Det er formenligt noget der på sigt vil næsten udrydde skrubberne i de ramte områder. Jeg er for flere år siden holdt op med at fiske skrubber andre steder end isefjorden. Der er de stadig gode, men det er arbejde i begrænset sigt og mange brandmænd.

    Hvis nogen lige har en lille million tilovers så har jeg et forsknings projekt liggende i skuffen om netop de tynde skrubber. Mangler såmen “bare” pengene til at finansiere det. Har sådan set en halv aftale om at det er et ok projekt om en dygtigt forsker.

    Det bedste råd er at lade være med at fiske skrubber i de områder hvor man finder at det er nødvendigt at efter kassere fiskene.

  • #11610

    Hej Kasper
    Tak for svar.

    Hvor i Isefjorden fanger du gode skrubber? Jeg har forsøgt nogle gange med uv-jagt fra Kulhuse af – men uden held. Dog fangede jeg mange fede skrubber i sommer med sandorm og stang ved sejlranden – men med harpunen på lavere vand er det ikke rigtigt lykkedes endnu.

    /Alan

Forum er sponseret af

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.