Multe fanget af FBILL ved 72’eren

Det var i begyndelsen ikke helt den tur jeg havde håbet på til vestkysten. Har haft bøvl med mit øre siden første dyk under Lillebælt, på vej mod Jylland. Jeg måtte indrømme at hummerne var hurtigere end mine hænder, og at jeg ikke har set en eneste fisk over 20 cm de første par dage.

Jeg tog først mod Høfde 72, hvor der var ca 40-50 cm sigt, i går, og jeg endte med et par krabber, der blev lavet en bisque på, da jeg kom hjem til hytten jeg havde lejet.

Da jeg stod op i dag var jeg så tæt på at køre direkte hjem til København pga udmattelse og bøvl med øret. Jeg fik fat i noget ørespray og en kop kaffe, og noget rock på radioen, og så gik det lidt bedre. Jeg kørte så mod Hanstholm, og måtte ved ankomst vende snuden 180 grader, fordi der var så meget vind, at selv Zephyrus ville have været misundelig. Jeg kørte mod 72’eren igen, for at se om det var lidt bedre, og der var nu i dag op mod en hel meters sigtbarhed! Jeg hoppede i vandet på sydsiden af spidsen, og måtte kæmpe en del med høje bølger, søsyge og kraftig strøm. Jeg besluttede mig alligevel for lige at tage nogle aspetto dyk 10-15 meter fra spidsen. Jeg fandt en stor sten at gemme mig nedenunder, så jeg ikke blev rusket rundt af strømmen, og pludselig kommer der et missil sejlende ind fra højre. Jeg korrigerer mit aim og afgiver et hurtigt cowboyskud, hvor jeg rammer den i den øvre del af bugen forrest, og spyddet går heldigvis hele vejen igennem. Da jeg lige har læst et jysk opslag om en skuffet herre, der mistede en multe fordi den gik amok, besluttede jeg mig for at følge den stille og roligt under vandet, mens jeg holdte linen forholdsvis stram, men stadig svømmede med den. Til sidst bliver den lidt træt, og jeg får fat i halsen, knækker nakken og giver gællerne ud og putter den faktisk ned i mit net, fordi jeg slet ikke kan overskue det stringer-helvede, der eksisterer på min flåde. Jeg prøvede at fortsætte med at fiske, men måtte se mig for udmattet til at blive ved. Strømmen og bølgerne var også tiltagende, så jeg brugte de næste 20 minutter på at svømme 30 meter ind til molen og skred hjem!

Og jeg er stadig søsyg.

Flere billeder

Fangsten

Art

Multe

Vægt 1770
Længde 54
Sted 72’eren
Fangstdato 2021-09-17
Dag/Nat Dag

Udstyr

Harpun Pathos Alma 75
Våddragt SubZero Arctic 7mm
Dykkermaske Hollis M3
Snorkel Frivannsliv
Svømmefødder Ultrafins Carbon + Pathos pocket
Bøjeline Yellow floatie
Dykkerur Garmin Descent MK2s
Dykkerlygte Bifrost 2000 + Orcatorch
Dykkerkniv Frivannsliv
Undervandskamera GoPro Hero 9
Handsker Frivannsliv Native 5mm / Salvimar 3mm
Sokker Jak Boeno open cell 5 mm
Bøjeline fæstnet i harpunen
Antal kg bly i alt 10
Andet udstyr Frivannsliv fangstnet

Klub

Klub Havbasserne


Se stillingen i konkurrencen: “Klubcup sommer 2021”

Se stillingen i konkurrencen: “Kingfish Sommercup 2021”


Fangster er sponseret af

Forhold

Temperatur 16
Hvordan var strømmen? Vestgående på sydsiden af molen og sydgående for enden af molen.
Vind Kraftig!
Hvor lang tid varede dykket? 2 timer

Hvad skal du evt huske til næste gang?

Søsygepiller og ørespray!


Stem på fangsten til årets fangst

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *