Hvordan bliver man dygtig?

Hvis du vil være en dygtig uv-jæger eller fridykker (så læs med)

I starten hvor jeg undervandsjagede handlede det udelukkende om oplevelsen. Det var så overvældende og skræmmende at snorkle selv på ganske lavt vand at jeg havde rigeligt med blot at tage det hele ind.

Da jeg fik mere overskud så handlede det om fiskene. Fangsten. Kampen, og DEN oplevelse. Det var også fedt.

På et tidspunkt begyndte at jeg blive ambitiøs. Jeg ville være god. Jeg havde allerede oplevet at jo mere overskud jeg havde og jo mere erfaring jeg fik – jo større og vildere oplevelser fik jeg også. Så jeg ville være bedre.

For det første begyndte jeg at række ud til andre undervandsjægere.

Jeg kom meget i vandet. Mange forskellige steder.

Jeg begyndte at tage kurser.

 

Min første konkurrence i Uvjagt

Mit første DM i Undervandsjagt i 2007. Jeg fik (måske lidt heldigt) tilkæmpet mig en 7. plads som i høj grad var et udtryk for at jeg knoklede alle de 4 timer som de 2 konkurrencedage varede.

På dag 1. fangede jeg 1 skrubbe. Det var på Lindeskov Flak, Korsør.

På dag 2.  fangede jeg 3 skrubber, 4 rødspætter, 1 ål (det var lovligt i ’07) og 1 torsk. Det var ved Klarskoven, Korsør.

Mange af mine konkurrenter blev slået ud af den dårlige sigtbarhed, og var lidt modløse. De gik op af vandet efter 2-3 timer. Men jeg knoklede på. På dag 1 gjorde det ingen forskel, men på dag 2 fandt jeg torsken bare 20 minutter før konkurrencen stoppede. Så var det bare at skynde sig på land og sortere fangsten inden tiden løb ud.

Efter DM besluttede jeg mig for at tage kurser.

Kurser i fridykning

På det tidspunkt fandtes der ikke kurser i uv-jagt, men der var kurser i fridykning. Man skulle bare tage til Egypten. Så det gjorde jeg. Ned og dykke i blåt vand. Med erfarne instruktører og lige så dediukerede vand-mennesker som jeg selv. Koraller, kameler og god sigt.

Det var med et helt andet overskud jeg kom hjem fra de fridykkerkurser. 10 meter var pludselig let som ingenting og jeg holdte vejret komfortabelt 1 minut, og lidt til.

Nu kunne et nyt niveau af Uv-jagten starte. Jeg placerede mig bedre og bedre til konkurrencerne og dykkede dybere på molerne og til sidst på vrag. Landsholdet i både fridykning og uv-jagt var pludselig indenfor rækkevidde og efter bare 2-3 år havde jeg en danmarksrekord i fridykning og havde vundet hold guld til DM i undervandsjagt.

 

Min første konkurrence i fridykning

Jeg tog til Nordic Deep i Lysekil i 2008 og prøvede mig selv af. Dette var 1 år efter min første konkurrence og bare 6 måneder efter mit første fridykkerkursus.

Jeg nåede til 45 meters dybde, holdte vejret i 5.06 minutter og svømmede 85m vandret med svømmefødder i bassin. Det var helt godt for en start.

4 år senere nåede jeg 81 meters dybde, 7.05 i vejrhold og 216 meter vandret med monofinne.

Det kan godt gå stærkt med at blive god, hvis man er målrettet og har de rigtige omstændigheder.

Hvordan bliver man hurtig god til uv-jagt og fridykning?

 

Jeg skød genvej, undgik skader og blev hurtigt dygtig af 3 årsager.

  1. Meget tid i vandet
  2. Kurser
  3. Dygtige makkere

I 2021 afholder jeg selv en lang stribe åbne kurser.

(normalt booker man mig privat)

Åbne kurser i fridykning og Uv-jagt 2021

29. maj Heldagskursus i avanceret Uv jagt (Nyborg)

15. Juni Aftenkursus i fridykning (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

29. juni Aftenkursus i fridykning (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

2. august Aftenkursus i fridykning (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

10. august Aftenkursus i fridykning (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

17. august Aftenkursus i fridykning (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

24. august Fyraftenskursus i avanceret UV-jagt (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

31. August Fyraftenskursus i avanceret UV-jagt (kun 4 pladser) (Nordsjælland)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *