Salvimar justerbar vægtvest

Vejl pris. 285 kr. (uden bly)

Testet i svømmehal til fridykning og i åbent hav til UV-JAGT

 

 

 

Grundlæggende er vægtvesten et let anvendeligt produkt med fornuftige justeringsmuligheder i forhold til vægtens placering.
Der er seks små lommer i vesten som kan fyldes med hver 1 kg bly-pose. Jeg har kun brugt vesten med 2 og 4 kilo og det har virket fint til mit brug.

I forhold til fridykning kan vesten bruges som et alternativ til en halsvægt. Jeg har brugt den med to kilo og tilsvarende i halsvægten og med fire kilo i vesten alene. Det har været en god oplevelse og jeg vil afprøve og arbejde yderligere med vesten som supplement til optimal vægtfordeling ved fridykning.

I forhold til UV-jagt har jeg brugt har vesten fungeret fint da jeg først fik fundet den rette vægt og fordeling. Det er vigtigt at give sig tid til at få vesten godt balanceret og afprøve forskellige fordelinger mellem bælte og placering af blyposerne i de forskellige lommer.

For mig virkede det bedst med bly i de øverste fire lommer på vesten og lidt på hoften. Vesten sidder ok under dyk og giver ikke begrænsninger i forhold til bevægelsesfrihed.

Der er dog en klar ulempe ved vesten. Det er nærmest umulig at stramme til eller justere når man er ude på jagt. Der mangler helt enkelt et par D-ringe for enden af stropperne så man har noget at få fat i. Hvis jeg vælger at fortsætte med vesten til UV-jagt vil jeg sy D-ringe i eller tape stroppen fast i den passende længde. 
Spænderne i vesten er lette at betjene som quick release også ok med handsker på. Jeg har ikke oplevet de er gået op ved et tilfælde.

Alt i alt er vesten en udemærket mulighed for at fordele vægte ved UV-jagt og som et muligt alternativ til en tung halsvægt i fridykning. Jeg vil dog selv fortsætte med halsvægt og evt et par kilo i en vest når jeg fridykker i åbent hav.

Anmeldelsen er leveret af Sportsbutikken

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *