YAKAYASUB KATANA 95 harpun open muzzle

Vejl pris. 1.695 kr.

Det første, der falder i øjnene, er materialevalget. Harpunen er en hybrid, hvor røret er i lakeret teaktræ og triggerhuset i metal.

Grebet er beklædt med gummi og virker umiddelbart meget småt, men selv med en tynd dynema-handske ligger det godt i hånden. Når vandtemperaturen falder og tykkelsen på handskerne stiger, kan grebets størrelse vise sig at være en fordel.

Harpunen er ikke næsetung, tværtimod. – Slipper man den, st

år den op i vandet med spidsen pegende opad. Opdriften er ikke så stor, at det er problem at pege den fremad eller ned mod bunden.
Finishen er pæn og de rustfri fittings er monteret præcist.

Den rille, som spyddet placeres i, er fræset i røret. Selve røret er fladt, så det i teorien er lettere at bevæge sideværts i vandet. I praksis mener jeg ikke, at det gør den store forskel.

Spyddet har en diameter på 6 mm og er med det skarpe tricut slibning. Den monterede wishbone er af dynema og spyddet er derfor med hajfinner.

Kvaliteten på harpunen virker overbevisende og den skyder præcist.

Mest overraskende er dog prisen: kr. 1.695,- Det er mange penge for en harpun, men i forhold til prisniveauet for andre harpuner i træ, er det relativt billigt.

Harpunen fungerer ikke meget bedre end harpuner i prislejet kr. 1.000,- Til gengæld er den mere “ædel” pga. materialevalget.

+
Pris ifht. andre harpuner i træ
Finish
Præcision
“Ædel”


Pris ifht. Funktion – er ikke så meget bedre end billigere harpuner Glider ikke specielt godt sideværts på trods af rørets udformning.
Anmeldelsen er leveret af Sportsbutikken.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *