jbl-elite-woody-sawed-off-magnum.jpg

JBL Elite Woody Sawed-Off Magnum (90cm)

jbl-elite-woody-sawed-off-magnum.jpg

Anmeldelse skrevet af:           Jimmy Eschen Larsen

Vejledende pris: 2.499.00

Forhandler: Kingfish

 

Førstehåndsindtryk:

American muscle! Harpunen er stor, den er bred og den ser fantastisk ud. Træharpuner vækker nok nostalgien i de fleste undervandsjægere. I dette her tilfælde har amerikanske JBL International valgt at skære deres harpun ud, i et stort stykke Afrikansk mahogni træ. Resultatet ser fantastisk ud, simpel, lækker og solid konstrueret harpun. Der er ikke behov for overflødige detaljer. Spyddet er robust og har været igennem en masse test, før det kommer ud fra fabrikken. Triggeren er den berømte ”M8” trigger, som man finder på adskillelige våben der bliver solgt i USA. Triggeren er fremragende, og giver bestemt følelsen af at man holder en håndkanon i hånden. Sikringen er nem og ligetil, og kan betjenes med tommelfingeren. Man kan hurtigt sætte låsemekanismen omvendt, så den passer den venstrehåndet skytte. Den er sat op med 2 elastikker, som ikke har klassiske metal wishbones, som man finder på alle standart aluminium harpuner i dag. Harpunen ligger godt og lækkert i hånden. Man skal lige vænne sig til at spyddet skal have et godt skub, for at låse sig fast.

Førstehåndsindtryk: En smuk velkonstrueret harpun som spænder med musklerne, og appellere til den passionerede undervandsjæger. Time to Test!

 

Test:

Da jeg ankom til Morten Rosenvold Villadsen ”avanceret” UV-jagt kursus ved Storebæltsbroen, var der mange der komplimenteret mig for den medbragte harpun. Specielt blev der lagt mærke til hvor ”robust” og ”lækker” harpunen så ud. Efter en kort briefing, og en masse snak om Uv-jagt og Uv-grej, var det tid til at gå i vandet.  

Det første man ligger mærke til når man får harpunen under vandet er, hvor utrolig velafbalanceret harpunen ligger i vandet. Man kan manøvre harpunen let og elegant rundt, uden støj eller for meget modstand. Man kan holde den i strakt arm uden den er næsetung. Selvom harpunen er stor og bred, (The American way) virker den utrolig smidig og manøvredygtig under vand. Harpunen er dejlig nem at lade, trods for at den er lidt længere end en 75’er harpun. Lade pladen for anden af harpunen er gennemtænkt. Jeg ville kunne lade harpunen flere gange, uden at få ond i brystbenet. Man skal dog skubbe til, for at få spyddet til at låse sig fast. Det kan godt være lidt irriterende i starten, men det bliver hurtigt noget man vænner sig til.  Da jeg tog et par prøveskud med den blev jeg overrasket over, hvor lidt rekyl den afgiver, i forhold til hvor meget smæk der er på skuddet. Rekyl er primært problemet ved flere elastikker, men det har JBL International fundet en løsning på. Derudover er harpunen meget lydløs når den bliver affyret, hvilket er en kæmpe bonus. Jeg kan visuelt sammenligne det med en kæmpe bodybuilder, der har en meget lys pige stemme. Man bliver overrasket over hvor ”blid” denne amerikanske håndkanon er, når den bliver affyret. M8 Triggeren er formidabel god, og efterlader en følelse af at have affyret en semiautomatisk riffel. JBL Elite Woody Sawed-Off Magnum er virkelig i en kategori for sig selv hvad angår præcision. M8 triggeren, det bløde rekyl, den velafbalancerede krop i Afrikansk Mahogni træ og det robuste spyd, giver en præcision der er forbløffende præcis. Det her er en Harpun der er klar til at skyde hornfisk fra en lidt længere distance.

Jeg fik udover testskudende ikke skudt på nogen pelagiske fisk, men jeg fik en rødspætte medhjem som blev ramt i rygsøjlen fra 2,5-3m afstand.

Konklusion:

Da jeg først lagde øje JBL Elite Woody Sawed-Off Magnum tænkte jeg at den var for stor og klodset, trods for at den rent visuelt var en smuk harpun. Da jeg så fik den under vandet og fik afprøvet den, må jeg indrømme jeg er faldet pladask for den. Der er få ting der trækker ned. 1: Spyddet som skal have lidt vold for at låse sig fast. 2: Man skal bruge specielt værktøj fra USA for at skille harpunen ad. Trods det har jeg valgt at købe harpunen af Kingfish. Simpel, velafbalanceret, præcis, robust og super smuk. Denne harpun er noget for sig selv, og har vundet en plads i mit hjerte. Har man taget en beslutning om at købe en træharpun, er JBL International værd at kigge på! Harpuner fra Riffe kan det samme, men de føles anderledes, og giver personligt ikke mig det samme ”kick”. Jeg glæder mig til at få mange gode jagtoplevelser med JBL Elite Woody Sawed-Off Magnum.

JBL Elite Woody Sawed-Off Magnum får 7,5 ud 10 spyd

Der er ingen der har givet stjerner... vil du?
Please wait...
0 replies

Skriv en kommentar

Har du noget at sige?
Du er meget velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *