WS_m_promount.jpg

iPhone som undervandskamera – nyt produkt på markedet

WS_m_promount.jpg

For et par uger siden var jeg afsted med min gode ven Torben aka Morfar for at teste et nyt produkt til fotografering under vand. Det er der kommet denne lille gear-test ud som Torben har skrevet samt en lille film fra dagen, som jeg har bikset sammen.

Af: Torben Heimbürger aka Morfar

Klokken er 16.04, jeg står en almindelig tirsdag i Svanemøllehavnen med mit UV jagt udstyr rigget til på båden. Jeg er sammen med min jagtmakker igennem en del år, fotograf Tobias Dinesen (aka Leoparden). Heldigt for os og vores gøremål var det PERFEKT september vejr, helt stille, klart og dejlig varmt.

Formålet er – udover at skulle ud og udforske det maritime liv omkring Middelgrundsfortet – at teste en skarp lille sag som går under navnet Watershot. Det er i al sin enkelthed en vandtæt case, der laver din iPhone om til et vandtæt kamera, der kan gå ned til 60 meters dybde.

 

Da vi kaster anker ud for Middelgrundsfortet kan vi dog konstatere at, strømmen har hvirvlet noget op i bunden, så sigten var ikke helt så god – men dog klart brugbar. Så vi kommer i baljen og svømmer ind mod stensætningen langs den kunstige ø som Middelgrundsfortet jo er – faktisk én af verdens største af slagsen.

Vi er som sagt afsted for at teste Watershot iPhone Housing, et forholdsvis nyt produkt som på kort tid er blevet meget populært blandt vandhunde i USA og som snart kommer på det danske marked.

Det er en vandtæt kasse – et såkaldt ’hus’ – med en klassisk O-ring forsegling og en lukkemekanisme, der er sikker men nem at betjene. Ved første indtryk da jeg får den i hånden virker det som et gedigent produkt. Telefonen glider let på plads i de små gummi-holdere og når låget så er lukket kan den kun betjenes via 5 trykknapper. Man skal hente en gratis app og installere på sin telefon, og det er så den man bruger til at optage med mens man er i vandet. Man kan optage, skifte mellem video og foto (hvilket går forbavsende hurtigt), se de billeder man har taget og sætte telefonen i ’sleep mode’. Ja, man kan endda poste et billede direkte på Facebook eller Twitter! Måske ikke så relevant, men en meget sjov feature. Huset kommer i flere versioner (til iPhone 4 og 5, med 6 på vej samt Samsung Galaxy) i en standard og en pro udgave med to optikker til (almindelig og vidvinkel). Og så er der flere former for ekstraudstyr, bl.a. floater og et ikke helt uinteressant lille beslag, der gør huset kompatibelt med alle Gopro mounts!

b2ap3_thumbnail_watershotpro_for_iphone5_2.png

I vandet virker huset rigtig fint. Jeg er overrasket over, hvor nemt det er at betjene knapperne med neoprenhandsker på. Og så er det ret fedt, at man virkelig kan se hvad man filmer på en stor skærm. Huset er lavet til at passe i højre hånd, men her har jeg jo normalt min harpun, så lige først fungerer det ik helt optimalt, men jeg finder hurtigt ud af, at man bare kan vende hele huset rundt og holde det på hovedet i venstre hånd. En enkelt gang er det som om app’en fryser (som de jo gør ind i mellem) men jeg får trykket på home knappen og kan herefter starte app’en igen uden problemer. Tobias får også testet den på sit Gopro mount til harpunen, hvor den måske virker lige lovlig stor til harpunen, men det fungerer. Til gengæld fungerer skiftet fra sleep mode til optagelse og skiftet mellem foto go video super hurtigt.

Alt i alt er jeg rigtig positivt overrasket over Watershot. Det har måske sine begrænsninger i sammenligning med et mindre action kamera a la Gopro når det kommer til harpun-montering, men til gengæld er det super fedt, at vi allerede umiddelbart efter dykket sidder i båden og kigger billeder igennem. Kan sagtens se det som et handy lille kamera at have med sig på tur.

5 dykkerklokker ud af 6.

Kommer på det danske marked fra ultimo oktober. Vejledende udsalgspris på standardmodellen bliver 699,-

Spørg efter den hos Kingfish eller hos din lokale gear-pusher.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *